Select Page

L’edil de Medi Ambient, Jose Orozco, ha parlat de les noves actuacions de millora de masses i terrenys forestals que s’estan duent a terme, per tercer any consecutiu, en el marc del Projecte d’Ordenació Integral del Pinar de Calces, el Bé de Rellevància local, a la Serra Bèrnia, que té una durada prevista de 6 anys. Uns treballs finançats per la Diputació d’Alacant al 100% i que sumen 33.403,37 euros.

Aquesta actuació, en concret, abasta un espai de 9,20 hectàrees i els seus objectius principals són la millora de les masses forestals; la prevenció d’incendis i la resiliència natural dels ecosistemes forestals enfront de plagues, malalties i condicions de sequera prolongada.

Com ha explicat Orozco, “atès que la muntanya de la Serra Bèrnia és de gran valor ecològic i paisatgístic, els objectius i les directrius perseguits en aquest projecte són mantenir els boscos ben conservats amb masses forestals desenvolupades, amb una major biodiversitat i menys propenses als incendis forestals i més resilients; el foment del paisatge vegetal de la major qualitat possible, amb arbres grans i vigorosos, fins i tot monumentals, en què s’alternen cultius agrícoles tradicionals; la protecció dels hàbitats d’interès amb l’objecte de mantenir la fauna i flora rica i diversa; el foment de la muntanya per al gaudi amb activitats ordenades; la fixació de CO2 en forma de carboni i la conservació i millora del patrimoni cultural “.

L’edil de Medi Ambient ha concretat les accions que en aquests moments està duent a terme “Treballs La Moreria” al Pinar de Calces, com “l’alleugeriment de la massa forestal, llevant els arbres de menor grandària i la poda dels més grans per donar vigorositat a aquests arbres. On hi ha alguna espècie autòctona com la carrasca, el garrofer o l’olivera vora es treuen els pins del voltant perquè tinguen menys competència i més frondositat. Es fa sobretot un treball de neteja de massa forestal per evitar incendis i també un treball de millora de l’hàbitat per a aus”.

El responsable municipal de Medi Ambient ha conclòs animant a la població al gaudi de la Serra Bèrnia en els pròxims dies de Pasqua, però sempre des de la responsabilitat i el respecte a l’entorn.

Pin It on Pinterest