Select Page

L’Oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, llançarà noves Movilitats Juvenils dins del programa Erasmus+

La Casa de Cultura acollia la vesprada d’ahir a més d’un centenar de veïns i veïnes del municipi que els agradaria viure de primera mà l’experiència  Erasmus+.

La regidora de Projectes Europeus, Maria A. Laviós, donava inici a la jornada agraint l’assistència als 150 joves i pares i mares que omplien el saló d’actes de l’edifici; també recordava els inicis d’EuroAltea, reconeixent l’impuls de l’alcalde, Jaume Llinares i l’anterior regidor de l’àrea, Pere Lloret, “que junt a la tècnica, Paloma Verdú, van fer un gran esforç per fer real esta idea d’apropar Altea a Europa”.

Segons expressava Laviós “des de l’equip de govern municipal creem en esta idea i ho portem a terme invertint en capital humà, en formar als nostres joves en noves cultures, noves llengües i noves experiències; en això consisteix Europa, en unir als joves de diferents països per crear un vincle”. L’edil admetia que “ha sigut una carrera de llarga durada, però amb esforç i perseverança hem aconseguit ser una oficina pionera i hem pogut enviar més de 70 joves d’Altea a altres països d’Europa a formar-se en diferents àmbits”.

Al llarg de la vesprada alguns dels presents compartien la seua experiència Erasmus+ als distints països; activitats, anècdotes, consells i punts a favor i en contra. Cal destacar que tots els que participaven d’estes xerrades posaven en valor la gran organització de l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea i, entre rialles, contaven que el més difícil era adaptar-se al menjar dels altres països. No sols els assistents eren els protagonistes de la jornada, també contactava en directe, mitjançant vídeo telefonada, Tamara Kumaritova, una de les joves que es troba en estos moments a Croàcia gaudint d’esta mobilitat. L’alteana també coincidia amb la resta dels joves que “cal viure esta experiència perquè és inoblidable”.

A banda de conèixer gent i noves cultures, un dels punts més importants d’este projecte es l’idioma. “Has de parlar amb els joves d’altres països i no et queda més remei que aprendre anglès per poder comunicar-te”, comentaven els alumnes de teatre de l’IES Bellaguarda. Tots coincidien en què han aprés anglès durant la seua estança a l’estranger “estic segura que tots teniu molta por al principi, però a poc a poc anireu perdent-la; confieu en les vostres capacitats”, explicava Angy, professora d’anglès que ha participat en un curs de formació dins del programa de l’Erasmus+.

La reunió finalitzava amb un berenar on tots els interessats podien intercanviar paraules amb els joves que ja s’han beneficiat d’esta iniciativa.

La regidora de Projectes Europeus feia un balanç positiu de la jornada “estem molt contents de la resposta dels joves del municipi que han demostrat amb este èxit de convocatòria. És un goix veure que tornarien a repetir i animaven als assistents a viure l’experiència”. Laviós recordava que a partir d’este moment, eixiran noves beques de mobilitat i convidava “a tots i totes a visitar la nostra Oficina de Projectes Europeus, a la primera planta de la Casa de Cultura, per informar-se de tots els projectes així com a visitar les xarxes socials de l’Oficina de Projectes Europeus per estar informats de totes les places de l’Erasmus+ que, a més a més, tenen cost zero i que, al finalitzar, la Comissió Europea reconeix l’experiència i coneixements adquirits, mitjançant el certificat Youthpass.

Pin It on Pinterest