Select Page

Este divendres tindrà lloc la lectura del pregó i es coneixerà el cartell anunciador

Este matí, coincidint amb el Dimecres de Cendra i inici de la Quaresma, quaranta dies previs al Dijous Sant, ha tingut lloc la presentació dels actes de la Setmana Santa alteana a càrrec de la regidora de Festes, Marta Lloret; el rector de l’Església Nostra Senyora del Consol, José Abellán; i el president de la Junta Mayor de Cofradías y Hermandades de la Semana Santa, Vicente Sellés.

Com ha assenyalat l’edil, la Regidoria de Festes de ‘Ajuntament d’Altea col·labora i dóna suport a l’organització de la Setmana Santa del municipi.

Per la seua banda, el rector ha assenyalat que ‘’el programa d’actes inclou celebracions penitencials, confessions, i actes a la parròquia per tal de preparar-se per a la Setmana Santa: passió, mort i resurrecció de Nostre Senyor Jesucrist’’.

Vicente Sellés ha detallat els horaris dels oficis que se celebraran en els pròxims dies. Este divendres, 28 de febrer, a les 18:30 hores s’oficiarà una missa a l’Església Parroquial. A continuació, es presentarà el cartell anunciador de la Setmana Santa alteana 2020 i també tindrà lloc la lectura del pregó. Vicente Sellés ha anunciat que l’autor del cartell és l’arquitecte alteà, Juan Rojo, i el pregó correrà a càrrec de Gonzalo Martín, rector a Altea des de 1990 a 2005 i actualment rector a la parròquia de Sant Blai d’Alacant.

El 29 de febrer, a les 18:30 hores, comença la sèrie de misses en honor cadascuna de les Confraries que composen la Junta de la Setmana Santa a Altea. En aquest cas s’oficiarà en honor a la Confraria de l’Ecce Homo a l’Església Parroquial.

El 7 de març, a les 18:30 hores, la solemne missa s’oficiarà en honor a la Confraria de Jesús Natzarè a l’Església Parroquial.

El 14 de març, a les 18:30 hores, se celebrarà la solemne missa en honor a la Confraria del Santíssim Crist del Sagrari a l’Església Parroquial.

El 21 de març, a les 18:30 hores, s’oficiarà la solemne missa en honor a la Confraria del Sant Sepulcre a l’Església Parroquial. Com a novetat, ha anunciat el rector, José Abellán, cantaran en esta missa el Cor del Colegio de Farmacéuticos de Madrid.

El 27 de març començarà el septenari (fins al 3 d’abril) de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors a l’Església Parroquial. El dia 3 d’abril, a les 18:30 hores, se celebrarà la missa solemne en honor a aquesta confraria a l’Església Parroquial. Finalitzada la missa, hi haurà un concert a càrrec de el grup coral Voces del Mar d’Alacant.

José Abellán ha anunciat que el 5 d’abril, Diumenge de Rams, a les 11:15 hores, tindrà lloc la benedicció de palmes i la solemne processó des de l’Església de Sant Francesc fins a l’Església Parroquial, on se celebrarà la santa missa.

El Dimecres Sant, 8 d’abril, a les 18:30 hores, se celebrarà la missa i a les 20:00 hores es realitzarà la processó de la Mare de Déu de l’Esperança i de la Verge del Consol. José Abellán ha convidat els xiquets i xiquetes d’Altea i les seues famílies a assistir a esta processó en què participen els xiquets i xiquetes d’Iniciació Cristiana i Primera Comunió i els joves de Confirmació.

El 9 d’abril, Dijous Sant, és la celebració del Sopar del Senyor. Des de les 10:30 fins a les 12:30 hores es realitzaran confessions a l’Església de Sant Francesc i a les 18:00 hores serà la missa del Sopar del Senyor i l’oració davant del Monument. Este mateix dia a l’Església Parroquial la Missa ‘’In Coena Domini’’ serà a les 19 hores i es farà també l’Oració davant el Monument.

A les 24:00 hores, i amb eixida des de l’Església Parroquial, se celebrarà el solemne Via Crucis pel poble antic d’Altea amb la participació d’escenes del grup de Teatre ‘’Plà i Revés’’.

El dia 10 d’abril, Divendres Sant, el Monument a la Capella de l’Església Parroquial, romandrà obert des de les 9:00 fins a les 12 hores. L’Hora Santa se celebrarà a les 11 a l’Església de Sant Francesc.

Els Sants Oficis tindran lloc a les 17 hores tant a l’Església Parroquial com en la de Sant Francesc, amb la celebració de la Passió del Senyor.

Com marca la tradició, la Solemne Processó del Sant Enterrament, començarà a les 20 hores amb eixida des de l’Església Parroquial.

L’11 d’abril, a l’Església Parroquial, a les 23:00 hores comença la Solemne Vetlla Pasqual. A continuació, es realitzarà la Processó de la Trobada amb el Ressuscitat.

El 12 d’abril, ja Diumenge de Pasqua, a les 12:00 hores s’oficiarà la Missa de Pasqua a l’Església Parroquial. I a l’Església de Sant Francesc serà a les 10:00 i a les 19:00 hores.

El Dilluns de Pasqua, 13 d’abril, la missa serà a les 9:00 hores a l’Església Parroquial i a les 10 hores a Sant Francesc. Finalment, el 20 d’abril, Dilluns de Sant Vicent, l’horari de les misses serà a les 10 hores a l’Església de Sant Francesc i a les 11 hores a l’Església Parroquial.

Tant l’edil, com el rector i el president de la Junta Major de Confraries han volgut convidar a tot el poble d’Altea i visitants a participar en els actes de Quaresma i Setmana Santa que comencen hui i es perllonguen fins al 20 d’abril.

Pin It on Pinterest