Select Page

La regidoria d’Igualtat, encapçalada per Vicenta Pérez, ha organitzat una gran varietat d’activitats baix el lema “Sóc de la generació de la igualtat”.  La representant de l’àrea ha anunciat les rutes, tallers, conferències i exposicions que han preparat amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

L’edil ha destacat que esta programació “ha sortit del consell de dones, en la qual estan representades les diferents associacions que treballen estos aspectes i també es sumen les activitats que han realitzat altres regidories per destacar eixa lluita que volem fer junts per la igualtat”. També ha comentat que les inscripcions ja estan obertes i els interessats i interessades poden inscriure’s a la regidoria d’Igualtat.

Les activitats començaran el dilluns 2 de març amb la conferència “Cambiar las imágenes para cambiar el mundo” de l’artista visual experta en comunicació i gènere Yolanda Domínguez. En esta xerrada mostrarà la seua visió de les imatges que ens envolten i que sexualitzen a la dona. El dia 3 farà una visita als instituts per donar la mateixa conferència als alumnes.

Del dilluns 2 al dijous 13 la façana de l’Ajuntament romandrà de color violeta i a la biblioteca es podrà veure l’exposició “Dones” i,  organitzada per la regidoria de Cultura, l’exposició bibliogràfica de fons documental de la Biblioteca Pública de pel·lícules dirigides per dones “Les dones dirigeixen”.

A partir del dimecres, 4 de març, Creu Roja Altea posarà a l’abast dels alumnes dels IES un punt violeta als patis i la regidoria d’Igualtat col·laborarà amb tot el material informatiu. El mateix dia hi haurà un taller de l’autora de Herstory, María Bastarós, “Una Història Il·lustrada de Dones”, organitzada per Càtedra Anetta Nicoli a la facultat de Belles Arts Altea UMH. I una conferència sobre disseny de roba i complements feministes “Les Culpess” organitzada per Colectiu.

La programació continua el dia 5 amb la presentació dels llibres “Secrets a colps” i “Per tu, periodista: el que no s’oblida” de l’escriptora Susana Miguelez a la Biblioteca. Seguidament, el divendres 6 tindrà lloc a Benidorm la Trobada del Consell Comarcal d’Igualtat Marina Baixa que cada any es realitza a un municipi diferent. “Ens trobarem totes les regidories d’Igualtat i des d’Altea posarem un autobús amb places limitades, per tant es recomana la inscripció dels interessats i interessades a assistir”, ha explicat la regidora, qui ha anunciat que el dia conclourà amb un concert per la figura de la dona en la música clàssica.

El dissabte 7 poden inscriure’s homes i dones al Taller de Corresponsabilitat per formar-se en reparacions domèstiques, costura bàsica i cuina elemental, amb inscripció prèvia. “El que volem des de la regidoria d’Igualtat és fer una igualtat real i per a aconseguir-la hem de donar totes les eines disponibles tant a homes com a dones, per no vincular cap tasca a un gènere específic”, ha apuntat Vicenta Pérez.

Degut a l’èxit que va tindre l’any passat la Ruta de Dones Altea, este any es torna a portar a terme el diumenge 8 de març guiada per Joan Such, qui s’ha encarregat de recopilar informació de les dones del municipi. El mateix dia eixirà una marxa des de la Plaça de l’Ajuntament a les 11:00 hores, organitzada pel Colectiu El Corfoll i Plataforma Feminista Marina Baixa, i també es realitzarà un taller de Sensibilització per la igualtat organitzat per Creu Roja Altea de 10:00 a 14:00 hores.

El dilluns 9 de març la xef del restaurant Elordi, Mónica Alfaro, farà un showcooking amb menú complet a l’aula de cuina. “Portem una xef per recordar i reivindicar el paper de la dona en la cuina professional i perquè no hi haja una vinculació respecte al gènere en la professionalitat que puguen tindre”, ha volgut expressar la responsable d’Igualtat. Es demana la inscripció prèvia i també s’emetrà en directe al canal de Youtube de l’Ajuntament i a Altea.es per als que no puguen assistir.

Entre altres activitats, cal destacar el teatre de titelles “Contes en femení plural” i “Heroïnes”, organitzat per CIA Mai Més IES Bellaguarda en benefici de l’Associació Dones amb Veu Marina Baixa. També tindrà lloc el dijous 12 fins al 14 de març l’exposició “No em toques el whatssap” al Centre Juvenil, organitzada per la regidoria de Joventut i “_L Proceder” organitzada per la regidoria de Cultura. I per últim, un taller de defensa personal que ha organitzat per la Creu Roja Altea.

Per finalitzar amb les activitats programades, el diumenge 15 a les 11:00 hores, tindrà eixida des de la Plaça de l’Ajuntament la Marxa organitzada per l’Associació Anemona. I emmarcada dins d’esta programació, però a partir del dia 23, les dones que ho desitgen podran apuntar-se al Taller d’Autoconeixement “8 dies, 8 causes” que acabarà el 25 de maig i “és una bona oportunitat per conèixer dones que poden estar en la mateixa situació i poder compartir eixa sinergia que necessitem les dones per empoderar-nos”, ha conclòs la regidora. També ha apuntat que pròximament es donaran a conèixer més detalls d’altra activitat que es realitzarà per als joves que vulguen crear curtmetratges relacionats amb la perspectiva de gènere.

Pin It on Pinterest