Select Page

La ‘Col•lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ continua el seu recorregut per les comarques valencianes a través de diverses exposicions organitzades pel Consorci de Museus, que es podran veure a les capitals culturals valencianes 2019-2020, Altea i Vilafranca.

Segons el director de la institució, José Luis Pérez Pont, l’objectiu de la mostra itinerant “és seguir aprofundint en el coneixement d’aquesta col·lecció, reflex de l’art valencià del nostre temps i una eina per apropar els nous llenguatges contemporanis a la ciutadania. Al mateix temps compartir amb castellonencs, valencians i alacantins un patrimoni que ens permetrà deixar un llegat i una narració historicoartística de la creació actual per al futur”.

El Consorci de Museus ha preparat dos cicles expositius, compostos per tres exposicions cadascun, per a Altea i Vilafranca. En total sis exposicions que reuniran, entre novembre de 2019 i maig de 2020 una àmplia selecció de les 33 obres adquirides per la Generalitat al 2017, en una primera fase d’adquisicions en el marc del Pla incentiu del patrimoni artístic valencià.

Les obres que nodreixen aquesta ‘Col•lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ procedeixen d’artistes de diferents generacions i diversos interessos artístics i vitals i per això constitueixen un fidel reflex de l’heterogeneïtat i el dinamisme que caracteritza la nostra escena creativa.

A Altea les propostes es repartiran entre Palau Altea i la Casa Toni el Fuster que inaugurarà el pròxim 29 de novembre la seua primera exposició, ‘Processos de transformació’. Les obres d’Art al Quadrat, Ernesto Casero, Bleda i Rosa, Nelo Vinuesa, Pilar Beltrán, Xavier Monsalvatge, Sebastià Miralles i Hugo Martínez-Tormo obriran aquest cicle a què li seguiran altres reflexions al voltant dels ‘Paisatges quotidians’ o ‘Urbanisme, turisme i resistències ‘.

Capitals culturals valencianes

Cal recordar que la distinció de capital cultural valenciana és un segell anual creat per Cultura de la Generalitat a l’any 2016 amb l’objectiu d’incentivar la vertebració de la cultura, que reconeix a les poblacions que destaquen per fer una aposta ferma per la cultura com instrument de cohesió social i foment econòmic.

Amb aquest reconeixement, es vol promoure des de la Generalitat una descentralització de l’oferta cultural, millorar les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals de tot el territori valencià i garantir l’accés universal a la cultura.

Durant 2019 i 2020, Altea i Vilafranca acolliran obres de teatre, concerts de música, projeccions audiovisuals i exposicions de la mà de l’Institut Valencià de Cultura, el Cor de la Generalitat Valenciana, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i el Consorci de Museus.

Pin It on Pinterest