Select Page

Al congrés, baix el títol “Impulsant l’aplicació de Tecnologies Digitals a Destinacions Turístiques”, es tracten qüestions tan noves com Patrimoni i Cultura; Smart Destination Offices; Mobilitat i Accessibilitat Turística, o Turisme i ODS.

Dijous passat, l’edil de Turisme, Xelo González, i la tècnica de l’àrea, Ana Pérez, participaven en les jornades sobre Turisme Digital que s’han desenvolupat a la veïna localitat de Benidorm i que en el seu acte inaugural han comptat amb la participació de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, qui ha destacat la rellevància estratègica d’Espanya com a líder turístic, i ha traslladat la importància de situar-nos a l’avantguarda en intel·ligència turística, accessibilitat i sostenibilitat.

Per a Maroto, “la digitalització del sector està transformant l’experiència del turista, cada vegada més digital”. En aquesta línia, ha comentat que el sector turístic és cada vegada més productiu i competitiu gràcies a les noves tecnologies.

Maroto, s’ha referit a l’esdeveniment com “el fòrum imprescindible perquè Espanya seguisca sent líder en tecnologia i en qualitat turística”, i ha posat en relleu la importància que el turisme digital siga present en l’agenda pública, incloent estratègies per donar suport al turista digital, centre del sector i del model turístic.

En el transcurs de la inauguració de Digital Tourist 2019, la ministra ha estat acompanyada per l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez; el secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer; el president de la Diputació, Carlos Mazón i el President de la Comissió Smart Cities AMETIC, Adolfo Borrero.

El secretari de Turisme de la Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha comentat que el turisme ha de contribuir a la felicitat de les persones. Per  això, “la tecnologia ha de ser una eina per solucionar malentesos turístics”. Segons Colomer, “els ODS i la revolució tecnològica en el turisme són el gran repte, i Benidorm ha de liderar aquest canvi”.

El secretari autonòmic ha explicat que “a la Comunitat Valenciana estem construint un sistema d’intel·ligència turística amb metodologia i fulls de ruta en col·laboració amb el sector privat, per afinar la punteria amb la intel·ligència de mercats, gestionant i mesurant les dades, perquè així coneixerem millor què demana el turista “.

El turista digital: eix principal de l’esdeveniment

Amb el títol ‘Impulsant l’aplicació de Tecnologies Digitals en Destinacions Intel·ligents’, aquesta trobada es consolida, després de l’èxit de la primera edició l’any passat, com el fòrum de referència de la indústria digital per als Destinacions Turístiques Intel·ligents. El congrés, que aborda aquests dies qüestions com Patrimoni i Cultura; Mobilitat i Accessibilitat Turística; Turisme i ODS; les Dades en les destinacions turístiques intel·ligents; o Turisme i Espais Naturals Intel·ligents, és el punt de trobada del sector turístic, les administracions i la indústria tecnològica.

“Com a municipi turístic que som, Altea no podia faltar a la cita”, ha afirmat la responsable municipal d’àrea, Xelo González, que ha explicat que, “Altea es troba immersa en ple procés per aconseguir la distinció de Destinació Turística Intel·ligent. Per a això com, pas inicial, l’Ajuntament d’Altea es va adherir a la Xarxa DTI CV i s’està treballant per continuar amb el camí que va des de la formalització de l’eina d’autodiagnòstic fins a la redacció final del pla director de DTI de la nostra localitat, incloent tots els passos intermedis necessaris per detectar les nostres singularitats i així aconseguir ser un Destinació Turística Intel·ligent amb visió de futur “.

Pin It on Pinterest