Select Page

Les regidores d’Educació i Normalització Lingüística i Joventut, Vicenta Pérez i Marta Lloret, respectivament, han presentat l’activitat conjunta organitzada amb motiu de Tots Sants, ‘Nit de Morts, Saber de Vius’. L’activitat està dirigida als nascuts entre 2004 i 2009, 5é i 6é de primària i de 1r a 3r d’ESO.

Vicenta Pérez ha explicat que ‘’precedits per l’èxit de les anteriors edicions, enguany repetim esta iniciativa dirigida als xiquets i xiquetes i joves d’Altea amb l’objectiu que gaudisquen, alhora que coneixen els costums i tradicions locals en la nit de Tots Sants’’. En este sentit afegia: ‘’davant la influència nord-americana del Halloween, des de l’Ajuntament el que volem és recuperar la celebració de Tots Sants que tradicionalment s’ha fet a Altea i que els xiquets i xiquetes la coneguen i siga una opció d’oci més’’.

L’activitat de convivència tindrà lloc a la Finca Santa Bàrbara, des de les 20 hores, hora de recepció, del dia 31 d’octubre fins a les 9 hores del dia 1 de novembre.

La regidora d’Educació ha informat que ‘’els xiquets i xiquetes estaran acompanyats per monitors i podran gaudir d’una divertida nit en la que compartiran un sopar de cabasset, es contaran contes i llegendes tradicionals i s’encendran les típiques espelmes com es feia antany. Per al desdejuni també degustaran dolços tradicionals elaborats amb productes de temporada’’. Algunes de les activitats seran conjuntes i d’altres es faran en dos grups atenent a l’edat dels participants.

Per la seua part, la responsable de Joventut municipal ha informat de les novetats per a enguany, ‘’a més dels xiquets i xiquetes de primària, també podran participar els alumnes de primer a tercer d’ESO. També és novetat el lloc de la celebració, la Finca Santa Bàrbara, un espai idoni per a poder desenvolupar totes les activitats programades. Així mateix, la programació es completarà amb una gimcana, una excursió amb llanternes i moltes sorpreses’’.

Les dos regidores han animat a xiquets i xiquetes i joves d’Altea ‘’a participar d’una nit molt divertida i en la que compartiran les tradicions locals per Tots Sants a més de moltes sorpreses’’.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar al Departament d’Educació i Normalització Lingüística, a la planta baixa de l’Ajuntament, fins el 28 d’octubre. Al moment de la inscripció s’informarà als pares i mares dels materials que els participants han de portar (sac de dormir, llanterna, etc.). Les places són limitades.

Pin It on Pinterest