Select Page

Si el cap de setmana passat la presentació dels cartells de festes va suposar l’inici dels actes previs de les Festes Majors d’Altea 2019, el dissabte que ve, 31 d’agost, continuarà la programació amb la celebració del Torneig 24 hores de Futbol Sala de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai en el Pavelló Municipal dels Esports a les 17:00h.

Un torneig en el qual participen les diferents ‘’filaes’’ que composen la Federació i que cada any es converteix en un intens cap de setmana que combina l’esport amb la convivència festera. La final del torneig es disputarà el diumenge, 1 de setembre, a les 19:00 hores.

El divendres 6 de setembre la música prendrà protagonisme amb el Concert de Música Festera, a les 20:30 hores, a Palau Altea amb la intervenció de les dues bandes del municipi. En primer lloc actuarà la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella i la segona part serà a càrrec de la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense.

L’endemà, dissabte 7 de setembre, a les 20:00h, es celebrarà el Sopar de Càrrecs i el posterior ball en l’aparcament del mercat ambulant.

El diumenge 8 de setembre la cita serà amb l’escenificació de l’arribada de la Imatge del Santíssim Crist del Sagrari a la Badia d’Altea amb la representació del Grup de ‘’Teatre Pla i Revés’’, a la Platja de la Roda. A continuació, la comitiva es dirigirà en romeria fins a l’Església Parroquial de Ntra. Sra. del Consol. Una vegada finalitzada, a les 18:30 hores tindrà lloc la Missa del Rescat.

Des del dimecres 11 fins al dijous 19 de setembre tindrà lloc el solemne Novenari en honor al Crist, a les 20:00 hores a l’Església Parroquial de Ntra. Sra. del Consol. El dia 14 de setembre l’acte començarà a les 18.30 hores.

El dissabte 14 tindrà lloc un esdeveniment multitudinari i emblemàtic com és la Presentació de Vestits i Coronació de Reines. La cita serà a les 20:30 hores en el Palau d’Esports Vila d’Altea.

L’endemà, diumenge 15 de setembre, a les 10:30 hores, es celebrarà l’Ofrena de Flors amb concentració a la Plaça de Jose M. Planelles. A continuació, a les 10:45 hores es realitzarà el Trasllat de la Corona de la Mare de Déu del Consol des de l’Església de Sant Francesc cap a la Plaça de l’Ajuntament. Finalment, a les 11:30 hores se celebrarà la Missa de Coronació.

Els dies centrals de festes tindran lloc des del divendres 20 al dimarts 24 de setembre. Prèviament, el dia 19 de setembre, a les 21:00 hores, tindrà lloc l’assaig general de les Ambaixades de Moros i Cristians a la Plaça de l’Església i a les 22:00 hores començarà la Nit de Saludes.

Des de la regidoria de Festes, Marta Lloret, edil de l’àrea, convida a tots els alteans, alteanes, residents de la comarca i visitants a gaudir d’aquestes festes patronals.

Programació completa en:
PDF Programació Actes Previs
PDF Programació Festes Majors

Pin It on Pinterest