Select Page

Divendres passat tenia lloc la presentació oficial dels cartells presidida per l’Alcalde i l’edil de Festes.

Les festes patronals d’Altea en honor al Santíssim Crist del Sagrari i de Moros i Cristians, a celebrar el quart cap de setmana de setembre, ja tenen cartells que les representen. Serafina Buigues ha estat l’artista encarregada de realitzar el cartell del Crist i Magda junquera la creadora del cartell de Moros i Cristians. Dos joves alteanes que han recreat en les seues obres aquells aspectes de la festa que la representen i consideren dignes de perpetuar.

L’acte conduït per la jove Esther Borja, donava inici amb unes paraules de la clavaria Paqui Negro, que acompanyada pel clavari Joaquín Negro, era l’encarregada de presentar a l’autora del cartell del Crist, Serafina Buigues. En la seua intervenció, la clavaria tenia paraules d’agraïment per a totes aquelles, institucions, empreses i ciutadans que han col•laborat amb la Comissió de Festes perquè les pròximes festes del Crist del Sagrari siguen una realitat en poques setmanes.

L’autora del cartell de Moros i Cristians era donada a conèixer i convidada a pujar a l’escenari pel president de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai d’Altea, Vicent Lloret, qui reconeixia la gran vinculació familiar de Magda Junquera amb aquestes festes.

Cada autora era l’encarregada de descobrir la seua obra, acompanyada pels representants de les festes, clavaris, Joaquín i Paqui Negre i clavaris d’honor, Vicente Such i Flora Ferrándiz; reines major i infantil, Sofia Jiménez i Ainhoa González de Zárate; reis moro i cristià Victor Cerulus i Toni Soler; ambaixadora cristiana, Selina Krijt; ambaixador moro, Antonio Manchón; abanderats moro i cristià, Ginés Hernández i Mati Gomis; alferes mora i cristià, Nirvana Zaragozí i Manuel Mañes i les abanderades de la Federació, Maria Luïsa Artiles i Gabriela González.

L’acte, que va comptar amb l’assistència de nombrós públic, entre ells familiars de les autores i festers, va estar presidit per l’alcalde, Jaume Llinares i l’edil de Festes, Marta Lloret i al mateix van acudir un gran nombre de regidors de la Corporació Municipal

En la seua intervenció de cloenda, Jaume Llinares donava l’enhorabona als autors per les seues obres; agraïa també el treball i esforç de la Comissió del Crist i de la Federació de Moros i Cristians que permet a Altea gaudir de les seues festes patronals el proper mes de setembre i felicitava a les reines, corts d’honor i càrrecs festers per l’important paper de representació de tots els alteans que van a exercir en els propers dies.

L’acte, senzill i entranyable concloïa amb la foto final de família que passarà a la posteritat com a presentació de cartells de les festes patronals del Stm. Crist del Sagrari i Moros i Cristians Sant Blai 2019.

Pin It on Pinterest