Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i la responsable de EuroAltea, Paloma Verdú han rebut els joves alteans que han participat en l’intercanvi juvenil ” Stop Diabetis” del projecte Erasmus +, a la ciutat de Plovdiv, a Bulgària, del 20 al 30 de juliol.

En aquest projecte, liderat per la “Bulgarian Youth Association”, han participat un total de 40 joves procedents de Romania, Bulgària i Turquia. Els joves d’Altea que han participat són Ekaterina Kumaritova, Alejandra Bertran, Larisa Ibarrola, Paula Merenciano, Marta Guardiola, Amelia Gaspar, Clara Ferrer, Alberto Lanuza, David Pérez i Leyre Jaume, que han passat deu dies a la ciutat búlgara de Plovdiv dissenyant un pla d’educació per informar els joves sobre la diabetis a través d’activitats físiques, presentacions, debats, seminaris, tallers i dieta per evitar els riscos i conèixer les causes i efectes d’aquesta malaltia.

Durant la trobada, els joves han relatat com ha estat la seua estada a Bulgària, les activitats que s’han desenvolupat, el tracte immillorable que han rebut i l’estreta relació que han entaulat amb la resta de participants en la trobada. Tal ha estat el vincle d’afecte entre els 40 participants que a l’hora d’acomiadar-se els ha produït gran tristesa.

Tots ells han coincidit a assenyalar que ha estat una experiència molt positiva en molts aspectes i que sense cap mena de dubte repetirien.

A més a més, han ressaltat la indiscutible oportunitat que suposa una experiència d’aquest calibre per conèixer altres cultures, relacionar-se amb joves d’altres països en un idioma diferent al seu, com és l’anglès i aprendre del tema a debat; en aquest cas la diabetis.

Finalment els joves han agraït profundament l’oportunitat que l’Ajuntament d’Altea, a través de l’Oficina de Projectes Europeus, els ha brindat de participar en aquest intercanvi juvenil. Així mateix, han ressaltat la impecable gestió de EuroAltea.

Per la seua banda, l’alcalde els felicitava per haver participat en la iniciativa. “És satisfactori veure com cada vegada més els joves s’interessen pels projectes i oportunitats que l’Oficina de Projectes Europeus els ofereix i decideixen participar-hi”, ha apuntat l’alcalde; qui ha conegut de primera mà l’experiència d’aquests 10 joves alteans a Bulgària, ja que un per un li han comentat els detalls de la seua estada en aquest país europeu.

Jaume Llinares els ha animat a continuar participant en aquestes iniciatives “perquè són molt enriquidores i permeten als joves tenir experiències úniques”.

A la trobada dels joves amb l’Alcalde ha assistit també el regidor Diego Zaragozí. Alguns dels joves han estat acompanyats per les seues mares, a les que l’alcalde ha agraït la confiança dipositada en la gestió de l’Ajuntament i l’Oficina de Projectes Europeus a l’hora de permetre que els seus fills, menors en la majoria dels casos, viatgen a un altre país de la UE per participar en diferents projectes.

Pin It on Pinterest