Select Page

Hui ha donat inici a Altea la primera edició de les Jornades sobre Violència de Gènere, sota el títol “Visibilitzant una realitat”, que s’allargaran fins demà. Vicenta Pérez, regidora d’Igualtat i Vicente Planas Gimeno, Diputat Provincial de l’Il·lustre Col·legi de Criminòlegs de la Comunitat Valenciana, han obert aquestes jornades. Estan dirigides a Forces i Cossos de Seguretat; personal de serveis socials i de l’àmbit soci-sanitari; així com qualsevol professional que exercisca un càrrec susceptible de rebre aquesta formació o que tinga contacte directe amb víctimes de violència de gènere.

El Centre Social d’Altea acull durant aquests dos dies, huit conferències que recullen qüestions amb la finalitat de sensibilitzar sobre la violència contra la dona. Més concretament, hui es tractaran qüestions pràctiques sobre l’actuació dels jutjats de violència sobre la dona; l’enfocament policial en casos de violència de gènere i del menor; l’ús de la intel·ligència artificial per a la valoració de risc i la jurisprudència actual i actualització del Ministeri Fiscal sobre aquest tema. D’altra banda, aquesta vesprada a les 17:00 hores, es projectarà el llargmetratge “El Proxeneta” de Mabel Lozano. L’acte està obert al públic i l’aforament és limitat.

Demà a les 09:30 hores, donarà començament la jornada amb una xerrada sobre la prevenció de la violència de gènere i el paper del criminòleg; seguida d’altres qüestions com el tràfic de dones i els drets humans; la nova oficina d’assistència a víctimes del delicte i la xarxa de centres dona 24 hores.

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea, encapçalada per Vicenta Pérez, amb el finançament dels fons del Pacte d’Estat. Col·laboren la Regidoria de Seguretat Ciutadana i Serveis Socials d’Altea; el Col·legi Oficial de Criminòlegs de la CV; la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat; la Policia Local i Guàrdia Civil d’Altea.

Programació I Jornades sobre Violència de Gènere – Visibilitzant una realitat

Pin It on Pinterest