Select Page

El dia gran de les “Festes de Sant Vicent” de La Nucia va reunir ahir al matí, dilluns 29 d’abril, a l’ermita del Captivador de La Nucia a les autoritats de les tres localitats implicades en la festa: Jaume Llinares, alcalde d’Altea; Mayte García, primera tinent d’alcalde de l’Alfàs del Pi i Bernabé Cano, alcalde de La Nucia. També va estar present el regidor de Festes d’Altea, Vicent Ripoll. Amb la romeria, missa i danses finalitzaven aquestes ‘’Festes de Sant Vicent 2019’’.

Autoritats, regidors i veïns de les tres poblacions de la Marina Baixa es van ‘’agermanar’’ un any més baix el pi centenari i l’ermita del Captivador per celebrar el ‘’Dia de Sant Vicent Ferrer’’. L’ermita de Sant Vicent del Captivador està ubicada en un encreuament camins entre Altea, l’Alfàs del Pi i La Nucia, el que fa que la seua festivitat siga tradicional a les tres poblacions.

El passat cap de setmana, del 26 al 29 d’abril, s’han celebrat les Festes de #SantVicentLaNucia2019, en honor a Sant Vicent. Festivitat que finalitzaven ahir dilluns 29 d’abril amb el Dia de Sant Vicent. Aquestes intenses festes de quatre dies han comptat amb diversos actes: danses, presentació del llibre ‘’El rècord del Pare Vicent a la Marina’’, activitats infantils, Festival SantviFext, visites guiades al CEM, romeria, pilota valenciana i missa.

Presentació de llibre, romeria, missa i danses

El dia de Sant Vicent va començar amb una gran ‘despertà’ pels carrers de La Nucia, posteriorment, ja al CEM del Captivador es va presentar el llibre ‘’El rècord del Pare Vicent a la Marina’’, escrit per diversos autors: Vicent Vallés, Marina Vallés, José Soler, Ángela Castillejo i Rafael Fredes. La presentació va ser realitzada per Joan Borja, professor de la Universitat d’Alacant i va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Diego Zaragozí.

Després va tenir lloc la romeria de la imatge del sant des del CEM (Centre Educatiu Mediambiental) fins a l’ermita de Sant Vicent del Captivador, en la què van participar la reina de les festes de La Nucia i les seues dames, juntament amb alcaldes i regidors de les tres poblacions (Altea, l’Alfàs del Pi i La Nucia), majorals i la dolçaina i tabalet.

A continuació, es va oficiar la missa en honor al sant a l’Ermita del Captivador amb la participació de la Coral de l’Alfàs del Pi. En aquesta missa a l’aire lliure, baix el pi centenari de l’ermita, es van cantar els gojos a Sant Vicent per a finalitzar l’eucaristia. Després de la missa, el volteig manual de la campana de l’ermita i els coets van donar ambient fins l’inici de l’actuació del grup de Danses de Pedreguer.

Pin It on Pinterest