Select Page

El regidor de Cultura, Diego Zaragozí; el coordinador del Ral·li Fotogràfic, Vicent Llorens i el responsable de l’Associació Juita Amics del Poble Sahrauí, Pepe Revert, han presentat la ‘Primavera Fotogràfica’, que recull diversitat d’activitats fotogràfiques, entre les quals destaquen tallers, exposicions i l’IV Ral·li Fotogràfic Vila d’Altea.

L’edil ha destacat que “enguany s’han organitzat diferents activitats fotogràfiques, perquè cada any aquesta jornada té més repercussió entre els afeccionats i amants de la fotografia. Ja anem per la quarta edició del Ral·li Fotogràfic Vila d’Altea, que cada any suma més participants”.

La ‘Primavera Fotogràfica’ donarà començament el 30 i 31 de març amb un taller fotogràfic a càrrec de Joan Alvado, premiat com a Nou Talent FNAC de fotografia per la seua sèrie “Cuban Muslims, Tropical Faith”. L’objectiu d’aquesta activitat de dos dies de durada és el d’anar més enllà de les imatges amb la construcció d’un projecte fotogràfic. Els interessats a rebre més informació i formalitzar la inscripció hauran d’accedir a l’enllaç https://goo.gl/pLLAQn.

Del 5 d’abril al 5 de maig, podrà visitar-se l’exposició fotogràfica “Visions Sahrauís”, de Gervasio Sánchez, reconegut fotoperiodista i enviat especial d’Herald Aragó; premiat amb el LiberPress en reconeixement a la seua labor a favor de la llibertat de premsa i la denúncia de les injustícies, i Premi Humanitari de l’Associació de Corresponsals de Premsa Estrangera. En aquest cas, el responsable de l’Associació Juita Amics del Poble Sahrauí, col·labora amb la ‘Primavera Fotogràfica’ en portar a Altea a aquest prestigiós fotoperiodista. L’exposició versa el tema de la violació dels drets humans i estarà disponible de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores, a la Casa de Cultura.

A més, Gervasio Sánchez impartirà un taller fotogràfic el 6 i 7 d’abril, “La dignidad es lo que importa”, en el qual s’abordaran qüestions tals com, per a què serveix la fotografia de conflicte?, és important que els conflictes siguen coberts per fotògrafs i periodistes? o com ha evolucionat la premsa en els últims 30 anys? Els interessats a rebre més informació i formalitzar la inscripció hauran d’accedir a l’enllaç https://goo.gl/obgW8G.

D’altra banda, enguany, la quarta edició del ‘Ral·li Fotogràfic Vila d’Altea’ tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de maig. En aquest sentit, el coordinador de l’activitat ha apuntat que “des de l’organització es marquen uns objectius temàtics a fotografiar, que seran entregats als participants el divendres 3 a la Casa de Cultura, a les 20:00 hores. La presa de fotografies sol es podrà realitzar des d’aqueixa hora i fins a les 13:00 hores de l’endemà. Les fotografies es remetran a l’organització el dissabte entre les 11:00 i les 13:00 hores i hauran de ser preses en JPG. No s’admetrà cap mena de retoc, es podran utilitzar tot tipus de filtres, objectius i ajustos de la cambra, però sempre abans de disparar”.

El lliurament de premis es durà a terme el diumenge 5 de maig, a les 12:00 hores. El muntant total dels premis és de 800€, dividits en quatre categories. 400€ aniran destinats a la 1a millor col·lecció; 200€ a la 2a millor col·lecció; 100€ a la 3a millor col·lecció i un premi final de 100€ a la millor foto.

Diego Zaragozí ha convidat a tots els afeccionats en aquesta pràctica a participar de les activitats i ha recordat que “ja estan obertes les inscripcions”. Els interessats podran inscriure’s fins al 28 d’abril per un preu de 10€, i entre el 29 d’abril i l’1 de maig, per un preu de 12€. Les inscripcions es podran realitzar de forma presencial a la Casa de Cultura d’Altea; online, a través del següent enllace https://goo.gl/93NAnS o en www.alteacultural.com.

Pin It on Pinterest