Select Page

Hui dóna començament una exposició artística emmarcada dins del projecte ‘Compra amb Art’ de la Regidoria de Comerç. Huit artistes seran els protagonistes des de hui fins al 31 de maig amb l’exposició dels seus projectes en diferents establiments, amb la finalitat de dinamitzar el comerç.

L’exposició s’inaugura amb el projecte “El Libro de Artistas como difusor de la Creatividad”, de Mirtya Huizzi Gamarra. Tindrà lloc en la llibreria Mascarat al carrer La Trompa, 15, a les 19:30 hores. Tal com ha destacat l’artista, “el món tecnològic en el qual vivim fa que es llitja cada vegada menys, per la qual cosa aquesta nit els assistents veuran la facilitat amb la qual es pot realitzar un llibre d’artistes, com a desencadenant de la creativitat; així com les múltiples maneres d’exposar-lo” i ha afegit que “l’art es pot exposar en qualsevol espai”.

A les 20:30 hores, de hui divendres, Luisa Atanor presentarà el vídeo art “Altea Código Abierto”, en Suasana, al carrer Callitx, 13. L’artista ha destacat que “es tracta d’un projecte interactiu, reivindicatiu de la moda activista i de crear consciència als consumidors i venedors d’Altea. L’espai triat mostrarà nou vestits rojos que representen la figura de la dona, acompanyats per dos vídeos. La intenció és la de portar als aparadors i comerços alteans una moda més ètica, sostenible i responsable”.

El divendres 22 de març, a les 20:00 hores, Ana Maya León inaugurarà el projecte “Mom-Self-Mon”, en l’Acadèmia GEA, situada al carrer Benidorm, 1. Com ha explicat l’artista, “es tracta d’un treball d’escaparatisme. Un projecte personal-artístic que pretén donar visibilitat a la maternitat, a l’autoconeixement personal i a com la figura de la dona té presència en el món en general. Decidim fer-ho en castellà, valencià i anglès per a acostar a un públic variat”.

Continuant amb la línia dedicada a la figura de la dona, el dimarts 26 de març es donarà a conèixer el projecte “Alquímia” de Laura Serradilla. Tindrà lloc en la perruqueria Ana, situada al carrer Comte d’Altea, 29, a les 19:30 hores. Alquímia prové de “la transformació de la dona. Ens estem transformant com a persones i dones, així com transformem a la societat”.

Aqueix mateix dia, a les 20:30 hores es presentarà “Altea Tots Pintem”, en Calçats Guillermo en l’Avinguda Jaume I, 16B. L’artista Juan Luis Pons Moreno ha explicat que “‘Altea Tots Pintem’ consisteix a portar a Altea la pintura rupestre de 6.000 anys d’antiguitat del Calvari. Basant-me en aquesta figura es crearà un diàleg amb l’interior i l’exterior de l’espai triat per a la seua exposició”.

D’altra banda, el dimecres 27 de març, el Col·lectiu DD Mart presentarà dos projectes, que guarden relació amb la societat tecnològica actual. El primer projecte rep el nom de “In-conexo” i utilitza un telèfon antic obsolet per a representar la “tecnofilia” actual en la qual viu immersa la societat perquè, com han explicat els autors, “el telèfon mòbil es podria considerar una prolongació del nostre cos”. I han destacat que, “pretenem mostrar el que és la comunicació absurda. El telèfon s’activa amb un sensor quan passes per davant, si decideixes continuar la comunicació amb ell, et plantejarà diverses qüestions”. Tindrà lloc en Info Altea, situat al carrer Constitució 2, Local B, a les 19:30 hores.

A les 20:30 hores, del mateix dimecres, es presentarà el projecte “Integrado dentro de un escaparate”. Simulant la interfície d’una xarxa social mitjançant un aparador, en el qual els assistents es veuran reflectits a través d’un espill, els artistes pretenen “mostrar la frivolitat de les xarxes socials i la comunicació buida”. Tindrà lloc en el local Hola Wifi situat al carrer Conde d’Altea, 34.

Finalment, l’artista Eli Llario donarà a conèixer el projecte “P.D.: De todo corazón, Mister Blister”, en la Farmàcia Altea la Vella, en la carretera Callosa, 67. Tindrà lloc el dijous 28 de març, a les 20:00 hores. Tal com ha explicat l’artista, “el principal material utilitzat són els blisters. El projecte està basat en la meua experiència personal amb una malaltia crònica. Em vaig adonar de la gran quantitat de medicaments que una persona pot arribar a consumir en un any. Així que partint d’un consum responsable dels medicaments, va sorgir aquesta idea”.

El lliurament de premis es durà a terme a la Casa de Cultura, a les 19:00 hores, el 29 de març.

Pin It on Pinterest