Select Page

La Plaça de l’Ajuntament es tenyeix de violeta i acull els actes centrals del 8M

Altea s’ha sumat, un any més, a la commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. La Plaça de l’Ajuntament ha estat l’escenari de les diferents activitats que al llarg del matí s’han desenvolupat amb motiu d’aquest dia.

Les dones han estat les protagonistes de la jornada que ha comptat amb la lectura d’un manifest en defensa dels drets de les dones; la lectura de diferents poemes i escrits per part d’alumnes de l’I.E.S Bellaguarda. A més, Creu Roja ha realitzat una campanya de sensibilització i ha repartit llaços violetes entre les persones assistents. També hi ha hagut una cassolada, tallers i balls, entre altres activitats.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha estat present a la jornada, acompanyat per la resta d’edils de l’equip de govern. Per la seua banda, Vicenta Pérez, regidora d’Igualtat, ha destacat que ‘’hui és el dia en què ens sumem totes i tots en aquesta commemoració. Hui és el Dia Internacional de la Dona, i és qui necessita el suport de l’home. Cal que els homes comprenguen que el que demanem no és, ni més ni menys, que els nostres drets i aconseguir aquesta igualtat real en tots els àmbits’’. Des de la Regidoria de l’àrea s’ha donat suport a les diverses activitats reivindicatives per la igualtat de drets entre dones i homes.

Les activitats han comptat amb gran participació i han començat a les 11:00 hores amb un taller de davantals, a les 12h s’ha fet la lectura d’un manifest per part de diferents regidors de la corporació municipal, encapçalades per Vicenta Pérez. També han participat diverses alumnes de l’I.E.S Bellaguarda amb la lectura de poemes, escrits i fragments de diferents escriptores. Així mateix, les treballadores municipals s’han sumat a aquest dia reivindicatiu, moment immortalitzat amb una foto de la seua participació en la jornada.

A més, la Plaça de l’Ajuntament s’ha tenyit de violeta i ha estat el punt de trobada per a les persones que han secundat la vaga feminista convocada per sindicats i entitats feministes. La marxa ha començat a les 12:30 hores i ha recorregut els principals carrers d’Altea per acabar a l’Ajuntament on la Plataforma Feminista de la Marina Baixa ha fet lectura del seu manifest i s’ha realitzat una performance interactiva.

La programació continuarà aquesta vesprada a la localitat veïna de la Vila Joiosa, on el Comitè Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa es reunirà en una trobada de dones, a les 16:00 hores. La Regidoria d’Igualtat ha disposat un autobús que eixirà des de la Plaça dels Esports amb direcció a la Barbera a la Vila Joiosa. Hi haurà berenar i una obra de teatre a les 19:00 hores. La tornada a Altea serà a les 21:00 hores amb volta a la Plaça dels Esports.

D’altra banda, a les 20:00 hores tindrà lloc a la Casa de Cultura un concert de la mà d’Elena Sáenz, qui presentarà el seu primer disc ‘’Escenes’’.

Els actes en commemoració del 8 de Març continuen al llarg del mes. L’edil ha explicat que “hem preparat una setmana tenint en compte diversos aspectes en què és necessària la reivindicació. S’han dut a terme tallers de cuina, costura, fusteria, amb la finalitat que tots puguem valer-nos com a persones i no pel gènere”.

Dijous 14 i divendres 15, a les 17:30 hores, es farà una xerrada i taller sobre alimentació saludable, a càrrec de les dietistes i nutricionistes Ana Ruiz i Mª Paloma Rico. Dijous es durà a terme al Centre Cultural d’Altea la Vella i divendres al Centre Social d’Altea.

El dijous 21 de març, Creu Roja ha organitzat un taller de sensibilització contra la violència de gènere. Els actes finalitzaran el diumenge 24 amb la marxa solidària d’ Anémona, a les 10:30 hores.

Vicenta Pérez ha animat a tots els alteans i alteanes a participar de les activitats, ‘’ja que la igualtat és un dret per a tothom. Està en nosaltres defensar i lluitar per aconseguir aquesta igualtat real amb la qual una societat avançada hauria de comptar. La vaga del 8 de Març de l’any passat va obrir les portes al feminisme’’.

Pin It on Pinterest