Select Page

Dissabte passat s’inaugurava la ruta Altea-Benidorm, del ramal central dels camins del Sud-est i de la Llana. Així, Altea es suma al ramal central dels camins que enllacen amb l’itinerari principal del Camí de Santiago.

L’acte, celebrat a la Plaça de l’Ajuntament d’Altea, va comptar amb la participació de l’alcalde, Jaume Llinares; la regidora de Turisme, Anna Alvado; l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez; així com els regidors de Presidència i Esports de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, Rocío Guijarro i Luis Morant, respectivament. El pàrroc d’Altea, José Abellán, va beneir l’acte que va comptar amb una nombrosa presència de peregrins de la Asociación de Amigos del Camino de Santiago en Alicante, impulsora de la iniciativa; peregrins d’Altea; Benidorm; l’Alfàs del Pi i la Vila Joiosa. Seguidament, tots els participants es van dirigir en peregrinació cap a Benidorm, concretament a l’església de Sant Jaume.

L’objectiu d’esta iniciativa és el potenciar i coordinar la rehabilitació, defensa, conservació i investigació del patrimoni històric-cultural dels camins de Santiago, així com fomentar tota mena de camins i itineraris culturals.

La regidora de Turisme, Anna Alvado, valorava molt positivament el fet que Altea es sume als ramals del Camí de Santiago, “com un important atractiu turístic per a la nostra localitat que pot oferir una especial singularitat a les rutes d’este peregrinatge”.

“Per oficialitzar esta iniciativa, la nostra localitat, -explicava l’edil-, ha aportat les dades històriques que acrediten que Altea era un lloc de pas cap a Compostela per la zona sud-est de la península. A més, a més esta iniciativa suposa una recuperació d’una part important del nostre patrimoni històric i cultural”.

Pin It on Pinterest