Select Page

Els Premis Altea de Literatura i Investigació han estat presents a la tercera edició de la Plaça del Llibre. L’esdeveniment literari ha tingut lloc el passat cap de setmana al Port d’Alacant.

Concretament, el divendres per la vesprada, Altea i els seus Premis de Literatura i Investigació, van ser uns dels protagonistes de la jornada. El regidor de Cultura, Diego Zaragozí; el director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i director dels Premis Altea, Joan Borja, i l’autor de ‘Tast de salobre’, premi Carmelina Sánchez-Cutillas de novela i prosa creativa de l’edició 2017, Joan-Lluis Moreno, van presentar els premis alteans que enguany celebren la seua tercera edició.

Durant la presentació, el regidor va fer un recorregut pels autors premiats a les dos edicions celebrades. A l’any 2018, Rafael Roca (premi Francesc Martínez i Martínez d’Assaig i Investigació), Mercè Climent (premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil), i Tom Colomer (premi Carmelina Sánchez Cutillas de Novela i Prosa Creativa). I a l’any 2017, Alberto Miralles (premi Francesc Martínez i Martínez d’Assaig i Investigació) i Iván Carbonell (premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil).

Els Premis Altea de Literatura i Investigació celebraran la seua tercera edició el pròxim 13 d’abril. A hores d’ara els originals estan sent valorats pels jurats. Cal destacar que s’han rebut més originals que en l’edició de l’any passat.

Zaragozí posava l’accent en el fet que Altea i els seus Premis de Literatura hagen estat presents a la Plaça del Llibre, ‘’un dels fòrums més importants de la literatura en valencià a la nostra província’’. Com manifestava el regidor ‘’este ha sigut l’escenari idoni per seguir difonent els nostres Premis perquè ací es donen cita els autors i editors més importants de la nostra llengua’’.

 La Plaça del Llibre ha comptat amb diferents entitats i institucions entre els seus organitzadors i col·laboradors: la Generalitat Valenciana, Full Fundació Ple Llibre i la Lectura, Escola Valenciana, Universitat d’Alacant, el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines, Acció Cultural del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Institut d’Estudis Catalans o la Institució Alfons el Magnànim.

Aquesta fira es compromet a visibilitzar el llibre i els autors en valencià; reconèixer la tasca de les editorials que editen en valencià i de les llibreries que s’acosten als lectors; facilitar l’accés als llibres de fons, i donar suport a la cultura en valencià en totes les seus vessants, contribuint a la divulgació i al coneixement dels escriptors per part de la societat.

Pin It on Pinterest