Select Page

La regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez, ha presentat aquest matí la programació amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Els actes previstos recullen des de tallers per a adults i activitats per als més petits fins rutes, jornades gastronòmiques, documentals, teatres, exposicions, xerrades i concerts.

L’edil ha destacat que “també hi haurà activitats realitzades per Creu Roja, Anémona i per la Regidoria de Cultura, que s’han sumat a les que s’han organitzat des de la Regidoria d’Igualtat, per defensar l’important que és estar units en aquestes commemoracions. Volem reivindicar tots junts i amb força el Dia Internacional de la Dona, per recordar les diferències que encara segueixen presents en tots els àmbits, per qüestions de gènere, a més de lluitar per assolir aquesta igualtat real”.

Les activitats començaran el dissabte 2 de març amb un taller de corresponsabilitat per a adults, per tal de millorar les habilitats i destreses personals. S’han preparat activitats domèstiques per a famílies, des d’electricitat, costura, cuina, fusteria, fontaneria i reparacions, tant per a dones com a homes del municipi. El taller anirà a càrrec de Bartolomé Martínez, Mª Carmen Vidal i Maryter Salat i tindrà lloc a la FPA d’Altea, de 10:00 a 13:00 hores. Els participants interessats aniran per ordre d’inscripció.

D’altra banda, en el mateix horari, s’ha organitzat a la plaça de l’Ajuntament d’Altea, una activitat d’animació, adreçat a famílies i menors per ensenyar a construir jugant des de la infància, perquè entenguin que no hi ha gènere en les decisions que un pugui triar.

El diumenge 3 de març, de 10:00 a 12:00 hores es durà a terme la ruta “Les dones del poble d’Altea”, a càrrec de Joan Such. La inscripció ha de materialitzar-se en la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea, amb un límit de 50 persones.

La setmana del 4 al 8 de març comença amb una jornada gastronòmica que es retransmetrà a través de la pàgina de YouTube de l’Ajuntament www.youtube.es/ajuntamentdaltea. En aquest cas es tracta del showcooking “Cuinant amb Mª Carmen Vélez”, propietària del Restaurant ‘La Sirena’ de Petrer; per tal de fer visible la professió de xef professional a la figura femenina. L’esdeveniment tindrà lloc a l’Aula de Cuina de la FPA, de 10:00 a 13:00 hores. A la vesprada, a les 19:00 hores, es projectarà el llarg metratge ‘En la brecha’, al Saló d’Actes del Centre Social d’Altea.

El dimarts 5 de març es farà el lliurament de premis del concurs de cartells dels IES amb motiu del Dia Internacional de la Dona. A més, a les 20:00 hores la companyia ‘Mai Mes Teatre’ de l’IES Bellaguarda presentarà “La Srta. Julia” d’August Strindberg, a Palau Altea. L’entrada consisteix en un donatiu de 2€ destinada a l’Associació Mujeres con Voz.

El dimecres 6 de març el Teatre Buffo visitarà de 10:00 a 14:00 hores els CEIPS d’Altea amb “Contes en femení plural”. Es tracta de tres contes amb titelles, on els més petits aprendran a ser més conscients de les emocions i sentiments dels altres posant-se en la pell dels protagonistes, treballant l’empatia. A la vesprada, a les 20:00 hores, la Regidoria de Cultura ha organitzat l’exposició “Nosotras”, amb les obres d’artistes dones que estaran disponibles a la Casa de Cultura fins al 4 d’abril.

Les activitats continuen al llarg del dijous 7 de març amb el projecte per la igualtat de gènere “Supera-T”, a càrrec de Patricia Campos de l’ONG ‘Goals for Freedom’. L’edil ha explicat que “aquesta dona integra a través del futbol a altres dones de diferents comunitats d’Àfrica, que es troben apartades o excloses per diversos motius”. La xerrada tindrà lloc de 08:00 a 11:00 hores a l’IES Bellaguarda.

A les 19:00 hores s’inaugurarà l’exposició “Dones d’Altea” amb Rocío Prieto com a il·lustradora. En aquest sentit, la regidora de l’àrea ha explicat que “en un primer moment volíem recopilar un arxiu de dones d’Altea, però vam descobrir que no disposem de tanta informació com ens agradaria, ja que la dona ha estat invisibilitzada al llarg de la història i a Altea també. Pel que des de la Regidoria d’Igualtat demanem a la ciutadania del municipi que si disposen de fotografies, arxius, documents o informació ens ho facin arribar, per tal de visibilitzar a les dones alteanes mitjançant aquesta recopilació i que no es quedi en l’oblit i es converteixi en arxiu de l’Ajuntament d’Altea”.

A les 19:30 hores la Casa de Cultura acollirà la presentació del llibre “Entre Dones”, amb la recopilació de 10 escriptores del panorama actual, prologat per Maria Lacuesta, experta en literatura de dones. A més, des de Creu Roja es durà a terme un taller de defensa personal.

El divendres 8 de març començarà la commemoració del Dia Internacional de la Dona, a la Plaça de l’Ajuntament, de 12:00 a 14:00 hores. Es procedirà a la lectura d’un manifest per Vicenta Pérez, a més de lectures d’escriptores per l’alumnat de l’IES Bellaguarda i Creu Roja estarà present amb una campanya de sensibilització.

A les 16:00 hores, el Comitè Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa ha organitzat una trobada de dones a la Vila Joiosa. L’autobús sortirà des de la Plaça dels Esports amb direcció a la Barbera a la Vila Joiosa. Hi haurà berenar i una obra de teatre a les 19:00 hores. La tornada a Altea serà a les 21:00 hores amb arribada a la Plaça dels Esports.

D’altra banda, des de la Regidoria de Cultura s’ha organitzat un concert a càrrec d’Helena Sáenz, a les 20:00 hores a la Casa de Cultura.

Els actes en commemoració del 8 de març continuen al llarg del mes de març. Dijous 14 i divendres 15, a les 17:30 hores, es farà una xerrada i taller sobre alimentació saludable, a càrrec de les dietistes i nutricionistes Ana Ruiz i Mª Paloma Rico. Dijous es durà a terme al Centre Cultural d’Altea la Vella i divendres al Centre Social d’Altea.

El dijous 21 de març, Creu Roja ha organitzat un taller de sensibilització contra la violència de gènere. Els actes finalitzen el diumenge 24 amb la marxa solidària de Anémona, a les 10:30 hores.

Vicenta Pérez ha animat a tots els alteans i alteanes “a participar de les activitats, ja que la igualtat és un dret per a tot el món. Està en nosaltres defensar i lluitar per aconseguir aquesta igualtat real amb la qual una societat avançada hauria de comptar”.

Programació Dia de la Dona

Pin It on Pinterest