Select Page

La urbanització definitiva del campus i la construcció d’un nou edifici tindrà una superfície total de 9.521 m2, amb un cost de 3.367.313 euros.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, el rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, Jesús Pastor, i el degà de la Facultat de Belles Arts d’Altea, José Vicente Martín, han presentat aquest matí les noves intervencions urbanístiques que es desenvoluparan al campus d’Altea de la Universitat.

A l’acte també han assistit la regidora d’Urbanisme, Imma Orozco; el regidor de Cultura, Diego Zaragozí; la vicerectora de Cultura i Extensió Universitària de la UMH, Tatiana Sentamans; el director del Departament d’Art, Daniel Tejero; el vicedegà d’Infraestructures de la Facultat, José Maldonado i una àmplia representació de regidors de la corporació municipal.

En la nova urbanització del campus d’Altea de la UMH s’inclou un nou accés des de l’Avinguda de Benidorm, l’ampliació del pàrquing amb capacitat per a 70 places, nous vials de servei, així com l’execució de la tanca del camp. A més, es realitzaran dues places centrals amb fonts, aules a l’aire lliure i zones d’esplai i oci, així com l’adequació de la resta de zones intermèdies i espais pendents d’actuació amb arbrat o zones verdes. Les obres de la nova urbanització estan previstes que finaliten el 2020.

Per la seua banda, el nou edifici multiusos serà la seu del Centro de Investigación en Artes (CíA) de la UMH i comptarà amb 2 plantes de rajola cara vista blanca. Algunes de les estades que s’ubicaran en aquesta infraestructura són un Saló de Graus amb capacitat per a 350 persones, una aula de projectes i una altra d’idiomes, despatxos destinats a personal docent i investigador, dues estades tipus loft per a residències d’investigadors en estades de curta i mitja durada, així com espais expositius oberts al públic en general com a sala d’exposicions o un jardí sonor. Les obres del nou edifici multiusos estan previstes que finalitzen el 2021.

La urbanització definitiva del campus i la construcció d’un nou edifici tindrà una superfície total de 9.521 m2, amb un cost de 3.367.313 euros.

L’alcalde ha assenyalat que la urbanització definitiva del Campus i la construcció d’un nou edifici evidencien la bona i activa relació entre el consistori i la Universitat durant els últims quatre anys. A més, fruit d’aquesta relació han sorgit projectes compartits com la Càtedra d’Estudis Artístics ‘’Anneta Nicoli’’ de la UMH ubicada al Centre Cultural Gadea (Altea).

“Amb la materialització d’aquestes obres, -afirmava l’alcalde-, Altea comptarà amb l’espai artístic més important de tota la comarca: la Facultat de Belles Arts i Palau Altea”. A més, el primer edil assenyalava que “aquestes noves actuacions urbanístiques suposaran un element clau i vertebrador per a la zona del poble antic d’Altea”.

Finalment, Jaume Llinares ha destacat que per a Altea, recentment nomenada capital cultural valenciana “és protagonista indiscutible el Campus de Belles Arts i, per descomptat, la dimensió educativa de la cultura”.

Pin It on Pinterest