Select Page

Altea ha acollit la reunió de tots els agents implicats on s’ha anunciat el nou projecte

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el president de l’EPSAR, Enrique Lapuente (l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana) han presidit este matí la reunió informativa sobre les possibles solucions a l’estat del col·lector de l’EDAR d’Altea (Estació Depuradora d’Aigües Residuals).

Han assistit també a la reunió els alcaldes de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval; La Nucia, Bernabé Cano; i Polop, Gabriel Fernández; així com el regidor de Cicle Hídric de l’Ajuntament d’Altea; Roque Ferrer; el president del Consorci d’Aigües de la Marina Baixa, Jaime Berenguer; representants de la Comunitat de Regants i del Parc Natural Serra Gelada; i les portaveus dels grups de la Corporació Municipal.

Durant l’encontre s’han exposat les propostes de l’EPSAR per a donar solució a l’estat del col·lector que uneix les aigües de Callosa, La Nucia i Polop i les transporta a la depuradora d’Altea i evitar l’abocament d’aigües residuals al riu Algar i al Parc Natural.

Jaume Llinares ha explicat que “des de fa molts anys, el col·lector ha anat patint successius trencaments que han fet que actualment estiga en molt males condicions. Conscients d’esta situació, des de l’Ajuntament d’Altea hem negociat amb la Direcció General de l’Aigua, EPSAR, i amb l’EDAR d’Altea la recerca de solucions amb el compromís per part de l’EPSAR de trobar eixes alternatives”.

El president de l’EPSAR ha informat sobre la problemàtica que afecta a la qualitat de l’aigua del riu Algar. Lapuente ha concretat que: “sobretot afecta a la part baixa, però també al tram alt, derivat per les condicions poc òptimes del col·lector”. I ha anunciat que “segons l’estudi que s’ha encarregat, la solució rau en treure el col·lector fora del llit del riu. Esta actuació millorarà significativament la qualitat de l’aigua depurada; per tant, l’entorn mediambiental del riu i les aigües d’ús agrícola també es beneficiaran”.

“En este sentit, -afegia Lapuente-, el més aconsellable és la construcció d’una nova planta depuradora per a les localitats de Callosa, Polop i La Nucia; millorant les instal·lacions actuals de l’EDAR d’Altea traient la xarxa de col·lectors. Per això, s’encarregarà la redacció d’un projecte per fer front a la inversió que requereix esta actuació, superior als 10 milions d’euros”.

Finalment, l’alcalde es mostrava satisfet perquè “amb aquesta solució el caudal d’aigües negres que arriben a la depuradora d’Altea serà molt menor i ja no superarà les seues possibilitats de depuració, oferint un millor servei en termes generals. Tot i que continuarem demanant un tractament terciari per garantir unes òptimes condicions de l’aigua per als nostres regants”.

Pin It on Pinterest