Select Page

A les deu del matí l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha explicat, a Al ras d’À Punt ràdio, la importància que per a Altea suposa haver estat declarada pel Consell Capital Cultural Valenciana 2019-2020. Un nomenament que, com ha indicat l’alcalde, farà créixer, si cap encara més, la gran oferta cultural que el municipi d’Altea presenta.

L’alcalde ha centrat la seua intervenció en ressaltar la immensa activitat cultural que al llarg de l’any es registra al municipi i ha ressaltat les iniciatives posades en marxa en els últims anys com els Premis Altea de Literatura i Investigació; la Nit de l’Art; la tasca de recuperació de patrimoni històric i artístic i exposicions com la del pintor alteà més internacional, Juan Navarro Ramón; entre moltes altres.

A més de l’alcalde, ha intervingut Isabel Martínez, coordinadora del projecte ‘Altea mar de cultures’, amb el qual s’ha aconseguit la capitalitat cultural. Martínez ha explicat el contingut d’aquest projecte, en el qual a través de cinc dones, que representen diferents disciplines, s’aglutina l’oferta cultural del municipi; una mar d’espectacles, una mar d’art, una mar de música, una mar de lletres i una mar de patrimoni són les filles d’Altea mar de cultures. Projecte que ha comptat amb la col·laboració de Pau Urios i Marta Casares.

Al llarg del matí, Al ras ha entrevistat també a l’alteà, escriptor, professor i director de la càtedra Enric Valor, Joan Borja. Borja ha explicat les negociacions realitzades per fer realitat a Castalla la Casa-Museu de l’escriptor de ‘’les rondalles valencianes’’.

El programa, emès en directe des de Palau Altea, ha estat amenitzat pel grup alteà Suite Jazz i ha comptat amb nombrós públic, entre el mateix, estudiants de l’IES Altaia.

Pin It on Pinterest