Select Page

Imma Orozco “La tendència a l’alça en els ingressos per l’impost de la construcció demostra el bon ritme de recuperació del sector en esta etapa”.

La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, ha fet balanç de l’evolució dels ingressos que obté l’ajuntament per l’impost de la construcció (ICIO) en estos últims anys. Este impost, explica, “és un clar indicador de l’activitat del sector i, en el cas del nostre poble, és evident que l’augment d’estos ingressos al llarg d’esta legislatura ens mostren que el ritme de treball ha anat creixent d’una manera sostinguda”.

Per a la responsable d’Urbanisme “esta és una mostra més que l’economia alteana no està en absolut paralitzada per la gestió municipal com alguns pretenen fer vore”; explicava, en clara referència a les intervencions del PP en l’últim plenari.

Els anys de menors ingressos coincideixen, a banda de amb els últims anys de crisi, amb la tramitació que PP i Cipal van promoure de les modificacions d’ordenances. En 2013 es produeix un pic que respon a les primeres llicències de construccions importants que es van desbloquejar després de la sequera dels anys més durs de la crisi.

En esta legislatura, continua la responsable d’Urbanisme, “s’ha iniciat una tendència sostinguda molt positiva que cal mantindre i que nosaltres considerem que respon tant a les llicències per obra nova com a les de rehabilitació, nínxol de treball importantíssim per a la reactivació del sector”.

En eixe sentit, recorda, “l’ajuntament d’Altea està adherit a la Xarxa OIR d’oficines per a la rehabilitació en col·laboració amb la Conselleria d’Habitatge, on l’empresariat i la ciutadania es poden informar directament de totes les ajudes i plans que hi ha en marxa per a fomentar la rehabilitació. Hi ha línies que suposen una ajuda econòmica important que repercuteix directament en la reactivació del sector”. A més, també destaca que des del Departament d’Urbanisme “hem procurat ser àgils en la resolució de la concessió de llicències”.

Per últim, la responsable d’Urbanisme destacava que “les dades que aportem , com esta o l’evolució de l’ocupació, són inqüestionables. L’augment d’estos ingressos i el manteniment d’altres és el que ens ha permés reduir el deute financer fins als 10,6 milions d’euros, més de la meitat del que ens vam trobar en 2015, possibilitant unes expectatives de futur molt millors per a Altea ”.

 

Pin It on Pinterest