Select Page

116 persones han participat durant aquest any en els programes del Pla d’Ocupació Creu Roja a Altea, una iniciativa que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Foment de l’Ocupació i la Fundació Caixaltea. Un 50% dels participants van aconseguir trobar ocupació i tots van tindre l’oportunitat de millorar professionalment accedint a un mercat inaccessible fins al moment per a aquells col·lectius que més han patit l’impacte de la covid-19 al llarg d’enguany.

“Des de la Regidoria de Foment de l’Ocupació continuem apostant per iniciatives que ajuden a la plena inserció laboral a Altea, especialment entre els col·lectius més vulnerables com són els participants d’aquest pla d’ocupació. Per això, signem un conveni de col·laboració amb Creu Roja; creiem en el treball conjunt, en la col·laboració públic privada per a continuar oferint les millors alternatives als ciutadans”, ha comentat Maria A Lavios, regidora de Foment de l’Ocupació.

Els participants en aquests cursos, que hui han finalitzat amb el lliurament de diplomes de l’últim al qual ha assistit Diego Zaragozí, regidor d’Infraestructures, són persones que ho tenen més complicat per a accedir al mercat laboral. Persones parades de llarga duració, dones en dificultat, persones discapacitades, amb escassa formació i experiència, majors de 52 anys o persones migrants, entre altres.

S’han realitzat 18 cursos de capacitació en diversos àmbits laborals adaptats a la demanda del mercat i al perfil dels nostres i les nostres participants. Formacions com a Operacions Auxiliars a la Venda: Caixa i Reposició, Logística i Gestió de Demanats multicanal, Neteja i Manteniment de Piscines, Tècniques de Tall i Presentació del Pernil, Carretó Elevador, Manipulador d’Aliments, Anglés, Prevenció de Riscos Laborals, entre altres, ha permés a aquestes persones formar-se en sectors als quals d’una altra manera no hagueren pogut accedir.

A més de sessions amb empreses com la realitzada amb Leroy Merlín, la Carnisseria Fuster o l’empresa Ronda Proyectos han acostat la realitat del mercat laboral als participants, mostrant-los opcions i possibilitats d’ocupació on abans no hi havia.

Els tallers i activitats han servit per a augmentar i enfortir la seua xarxa de contactes personals fomentant l’ajuda mútua que esperem que perduren en el temps. En aquest sentit s’han pogut realitzar fins a 58 sessions grupals en les que han treballat les competències professionals i personals, se’ls ha donat informació sobre el mercat de treball, sobre els seus deures i drets com a persones treballadores, sobre les eines més utilitzades en la cerca d’ocupació i com utilitzar-les de manera efectiva. A més, s’ha treballat l’apoderament, la seua organització del temps, la corresponsabilitat o la motivació.

 

 

Pin It on Pinterest