Select Page

Comerç, Altea la Vella, Festes i Cultura presenten “Altea per mil motius”.

Moltes i diverses són les propostes nadalenques que les regidories de Comerç, Altea la Vella, Festes i Cultura han preparat per al gaudi de alteans i visitants durant les pròximes festes de Nadal. Campanyes comercials el principal objectiu és potenciar el comerç local, concurs d’aparadors, activitats d’oci, concerts, llocs de venda d’articles nadalencs, contacontes, cinema infantil, festes de cap d’any, cavalcades i llums, entre moltes activitats, es desenvoluparan en Altea i Altea la Vella des de l’1 de desembre, amb l’encesa de llums, al 6 de gener; així ho han donat a conèixer els edils de les àrees organitzadores, Anna Alvado, Maria Laviós, Vicent Ripoll i Diego Zaragozí.

Com a responsable de Comerç Anna Alvado ha explicat que aquest any s’avança el Concurs d’Aparadors la visita del jurat tindrà lloc el proper dia 5. En aquest concurs es concedeixen 3 premis; 01:00 1r valorat en 500 € i dues setmanes de falques a Ràdio Altea, un 2n valorat en 350 € i un 3r de 150 €. “Cada any hi participen més establiments i el nivell és també cada vegada més alt”; ha indicat l’edil. Segons les dades facilitades per Anna Alvado a dia de hui hi ha 25 comerços inscrits al concurs.

El dia 6 s’inaugurarà el Mercat de Nadal a la Plaça de l’Ajuntament. Mercat compost per activitats i atraccions d’oci, a més de 35 llocs de articles vinculats al Nadal, entre els quals hi haurà 6 llocs de comerços i entitats alteanes.

Alvado ha informat que els carrers Gabriel Miró i Convent canviaran el seu sentit de circulació per a procedir al tall de circulació a la Plaça de l’Ajuntament que albergarà el Mercat de Nadal, en què també  la regidoria d’Igualtat i Normalització Lingüística posarà un punt d’informació de la campanya “joguets no sexistes”.  Anna Alvado ha informat que Comerç i Turisme també muntaran un estand, previst en el projecte “Compra amb Art.”

“Hi haurà una zona, la de baix de la pèrgola, en la qual es duran a terme les activitats i tallers per a xiquets i xiquetes; tres atraccions sostenibles, un carrusel, un vaixell i llits elàstics”, ha afegit l’edil, qui ha avançat que el 15 de desembre al 6 de gener també es podrà gaudir d’una pista de patinatge sintètica i activitats com jumping, simuladors i altres activitats per als més xicotets. Pare Noel està en la Plaça de l’Ajuntament del 21 al 24 perquè els xiquets i xiquetes puguen transmetre els seus desitjos i fotografiar-se amb ell.

Anna Alvado ha explicat que Comerç realitzarà de nou una campanya de foment cap al comerç local, en la qual per cada 30€ gastats a Altea es dóna un tiquet de participació en el sorteig de 4 bons de 150€ cada un d’ells per gastar en els comerços de la localitat ia més donarà suport al sorteig d’una cistella de nadal de ALCEA a través de les xarxes socials.

“Creiem que la campanya de Nadal serà tot un èxit perquè amb totes les activitats programades i la participació comercial, l’ambient nadalenc estarà molt present”. Ha conclòs la responsable municipal de Comerç, Anna Alvado.

Per la seua banda, Maria Laviós ha descrit les activitats nadalenques que es duran a terme a Altea la Vella. “A Altea la Vella hem aprofitat les activitats que de costum es desenvolupen allà per fer més activitats aquestos dies”, ha apuntat Laviós. En aquest sentit, el dia del concert de Nadal de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, 23 de desembre a les 18:30h al Centre Cultural, s’instal·larà un photocall amb un gran ninot de Nadal perquè els més xicotets puguen fotografiar-se i quedar-se amb un record. El 27 de desembre a les 17:00h a la biblioteca tindrà lloc un contacontes “el senyor Tomaca compta contes” per a xiquets i xiquetes. El 29 de desembre Fira Infantil de 11:30 a 13:30 a l’aparcament de les antigues escoles. El 30 de desembre es projectarà cinema infantil a les 17: 00h amb la pel·lícula “Transilvania 3” i posteriorment se servirà una xocolatada per als assistents. Finalment, el 4 de gener a Altea la Vella el patge reial recollirà les cartes dels nens per als Reis Mags i una vegada finalitzat el lliurament de cartes, a les 18: 00h a la Biblioteca contacontes “el patge ens explicarà moltes històries que els Reis Mags han viscut durant la seua travessia”.

Des de la regidoria de Festes s’ha volgut ressenyar l’exposició que va tenir lloc a la Biblioteca Municipal d’Altea, el 7 de desembre i fins al 6 de gener, al voltant del 50 aniversari de la coronació de la Mare de Déu del Consol. A més, el regidor, Vicent Ripoll ha anunciat la celebració de les dues festes de Cap d’Any del municipi. La de la Plaça de l’Església d’Altea, que compta amb la col·laboració de la Comissió de Festes del Stm. Crist del Sagrari i la de la Plaça de l’Església de Altea la Vella en la qual col·labora la Comissió del Crist de la Salut. En ambdues celebracions, el consistori posarà a disposició dels presents el tradicional cotilló, raïm, cava, música i focs artificials.

El dijous 3 de gener tindrà lloc a Altea, amb el recorregut de costum, “La Burreta” acompanyada pel Carter Reial, recollirà les cartes per als Reis Mags. A Altea la Vella aquesta activitat tindrà lloc el dia 4.

El dia 5 arribaran a mig dia a Altea els Reis Mags i la primera visita que realitzaran serà a la gent gran de la residència Les Boqueres i a partir de les 17:30h tindrà lloc la Cavalcada que anirà des de l’aparcament de la Facultat de Belles Arts a la Plaça de l’Ajuntament. L’endemà, 6 de gener, els Reis es traslladaran a Altea la Vella on, ajudats per la Comissió de Festes de Santa Anna 2019, faran la cavalcada i posterior repartiment de regals.

Des de la regidoria de Cultura, Diego Zaragozí ha posat en valor la programació nadalenca que organitza Palau Altea i ha convidat als alteans a gaudir de la mateixa.

Pel que fa a la programació musical de l’Ajuntament per a les pròximes setmanes, Zaragozí ha destacat el concert que celebrarà a Altea l’Orquestra Simfònica del ADDA, el 16 de desembre a les 19:00h. Orquestra que està dirigida pel alteà Josep Vicent.

El 22 i 23 de desembre concerts de La Societat Filharmònica Alteanense i la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, respectivament.

“S’han programat diverses activitats a les biblioteques d’Altea i Altea la Vella; 1 contacontes per als alumnes del TAPIS; el 27 i 28 contacontes i activitats lúdiques. El 2 de gener “del conte a la poesia amb Fina Pla i Ruben Pérez”, animació musical i poètica que tindrà lloc a les 17h “; ha comunicat el responsable municipal de Cultura, que convida als interessats a consultar els fullets de la campanya en què apareixen totes les activitats que tindran lloc dins de la campanya municipal de Nadal.

Finalment, Diego Zaragozí ha indicat que el 7 de desembre s’inaugurarà el Betlem de la Casa de Cultura.

Pin It on Pinterest