Select Page

La Serra de Bèrnia és un dels recursos mediambientals més important del municipi d’Altea, amb una xarxa de senders que discorren pels principals punts d’interès que trobem a la serra, com són el Fort de Bèrnia, al Forat, les pintures rupestres de l’Abric de l’emeti del Vicari, patrimoni de la humanitat, o camins històrics de ferradura com el Camí de les Revoltes o el de la Cova de la Serp.

Segons la regidora de l’àrea, Anna Alvado, “La informació relativa a la pràctica del senderisme és una de les més sol·licitades pels usuaris de la Tourist Info Altea, per això, el departament va considerar important que els senders es troben en un estat òptim de conservació, així com l’execució d’un petit sender nou que millore la connectivitat entre les rutes existent. Aquesta ampliació unirà el sender PR-CV 7, que va fins a “El Forat” amb el PR-CV 436 que passa per “els paelleros”, creant una ruta circular pel costat d’Altea”.

“Un adequat manteniment de les instal·lacions senderistes no només millora l’experiència del visitant, a més redueix l’impacte ambiental a la zona. L’adequat marcat i definició del sender evita pèrdues i redueix l’aparició de senders alternatius, minimitzant per tant l’erosió en l’entorn”, matisa l’edil.

“Amb aquesta actuació, l’Ajuntament d’Altea aposta fermament pel foment d’un turisme sostenible interessat en la nostra cultura, patrimoni i medi ambient, que a més propicia la desestacionalització del turisme al municipi”, finalitza Alvado

Aquesta actuació ha estat possible gràcies al suport de Turisme Comunitat Valenciana, mitjançant la concessió d’ajudes a entitats locals per a l’any 2018 dirigides a la millora i competitivitat dels recursos i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, subvencionant el 45% del pressupost total.

Finalment, la regidora ha volgut “agrair a les empreses Levanfor i GEA Ambiental, la seua professionalitat en la realització dels treballs, conscients de la importància del nostre patrimoni i del seu correcte manteniment”.

Pin It on Pinterest