Select Page

La Setmana contra la Violència de Gènere culminarà amb la II Marxa Comarcal el diumenge, dia 25, Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

La regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez, ha informat de les activitats previstes per aquest cap de setmana, amb motiu de la Setmana contra la Violència de Gènere, que culminarà amb La II Marxa Comarcal el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere en l’Alfàs del Pi. Aquestes activitats es realitzen des del Comitè Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa (CCIMB), amb el qual col·labora la regidoria de l’àrea alteana.

El CCIMB ha impulsat la realització d’aquesta marxa al costat dels Ajuntaments d’Altea, Benidorm, Finestrat, l’Alfàs del Pi, La Vila Joiosa, la Nucia, Callosa d’en Sarrià i Polop de la Marina; així com l’Associació de Mujeres con Voz.

En l’acte de presentació de la marxa, celebrat aquesta setmana a l’esplanada de la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi, han participat les regidores d’Igualtat d’Altea, Vicenta Pérez; Benidorm, Paquita Ripoll; Finestrat, Amelia Mayor; l’Alfàs del Pi, Genoveva Tent; La Nucia, Gemma Márquez; i Polop, Mari France Berenguer. A l’acte també han assistit Begoña Cortés, agent d’Igualtat a l’Ajuntament d’Altea; Mª Carmen Díaz, tècnica a l’Ajuntament de Benidorm i Eva Pérez, treballadora de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià.

Les activitats previstes comencen aquesta vesprada, a les 18:00 hores, al Centre Social de l’Albir, on s’impartirà una conferència sobre violència de gènere. El dissabte 24 de novembre, el cantautor Paco Menchero actuarà amb les danses de l’Alfàs.

Ja el diumenge, amb motiu del 25N, es durà a terme la II Marxa Comarcal contra la Violència de Gènere, que donarà començament a les 10:00 hores, des de l’Esplanada de la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi. Tal com ha informat l’edil, “des de la regidoria posarem a disposició de totes les persones interessades un autobús que sortirà a les 09:00 hores des de la Plaça dels Esports”.

Quant als actes, abans d’iniciar la marxa, es procedirà a la lectura d’un manifest per part de totes les regidores d’Igualtat de la Comarca i de Representants d’Associacions. I es guardarà un minut de silenci per les dones mortes com a conseqüència de la violència masclista, amb la intervenció musical del cantautor Paco Menchero. La marxa transcorrerà pels carrers Ejércitos Españoles, Federico García Lorca i Escuelas, per tornar després a l’esplanada de la Casa de Cultura de lAlfàs, on es representarà l’obra “¡Qué niña tan bonita!”, de Medusa Teatre. L’autobús tornarà a la Plaça dels Esports a les 12:30 hores.

Vicenta Pérez ha convidat a la ciutadania a assistir el diumenge i participar a la marxa, “per seguir avançant és imprescindible reivindicar la implicació de la societat, conscienciar de la necessitat de prendre mesures per combatre aquesta xacra que és la violència de gènere, que no només afecta les dones, sinó també al seu entorn”.

Activitats previstes per al dimarts 27 de novembre

Dilluns passat, dia 19, per motius meteorològics, es va ajornar el documental “Volar: 9 mujeres dan voz de su experiencia como víctimas de violencia de género”. Tal com ha informat l’edil, “s’emetrà el proper dimarts 27 de novembre, a les 17:00 hores, al Saló d’Actes del Centre Social d’Altea”.

A més, tindrà lloc aquest mateix dia el curtmetratge d’Ely C. Llobregat, ‘¿Me Amas?’, en què la Regidoria d’Igualtat ha participat. Posteriorment hi haurà una xarrada-col·loqui en què el seu realitzadora participarà juntament amb l’Associació de Mujeres con Voz. Vicenta Pérez ha destacat que “el curtmetratge serà molt interessant ja que hem participat tots els municipis de la comarca de diferents maneres. A Altea s’han rodat algunes seqüències”.

Pin It on Pinterest