Select Page

Aquest matí l’equip de govern s’ha congregat a les portes del consistori per reclamar, un cop més, una reforma del sistema de finançament autonòmic que garantisca un finançament i unes inversions justes per a la Comunitat Valenciana.

En el transcurs de la congregació, l’edil de Participació Ciutadana, Maria Laviós, ha donat lectura a un manifest que recull les peticions de la Comunitat per a un finançament més just.

Com ha explicat l’alcalde, Jaume Llinares, “la convocatòria de hui forma part d’una convocatòria que arranca fa un parell d’anys però ve d’una reivindicació històrica, d’un infrafinançament que tenim a la nostra Comunitat Valenciana. Tenim una mitjana de 1.350 milions per any menys del que ens tocaria. Tenim una població que suposa el 11% de la població de l’Estat Espanyol i unes inversions que difícilment arriben al 6,5%. Al 2016 es va invertir el 3,5%, estem molt per baix del que ens toca en inversions i això ens impedeix donar els serveis que voldríem i que mereix la nostra ciutadania. Això comparant-nos amb la mitjana espanyola, si ens comparem amb les comunitats millor finançades, estem a la tercera part del que reben “.

Jaume Llinares ha assenyalat que “la reclamació és per un finançament just, un repartiment igualitari dels recursos, el que ens permetria poder invertir en infraestructures que són bàsiques per a la nostra ciutadania, com són escoles, centres socials, carreteres, ajudes a la renda de les persones més necessitades, entre altres inversions”. I ha apuntat,”tot això s’està fent però amb uns recursos que ens són insuficients. Si tinguerem  un finançament més just estaríem en condicions de donar un millor servei a la ciutadania “.

“És una campanya que entenem justa, que no va contra ningú sinó per un repartiment just dels recursos que l’Estat Espanyol genera i que nosaltres com a ciutadans aportem a aquesta borsa de recursos que després entenem es reparteix de manera desproporcionada entre la ciutadania” . Ha ressaltat l’alcalde, Jaume Llinares, que ha conclòs dient que “la Comunitat Valenciana es mereix un finançament més just. Tots estan d’acord però no es troba el mecanisme per fer-ho de forma ràpida i igualitària. Aquesta campanya va en la línia de seguir reclamant fins a aconseguir de veritat estar a nivell de l’Estat Espanyol “.

Un cop acabada la lectura del manifest i dissolta la concentració s’ha procedit a col·locar una pancarta de la campanya ‘Per un Finançament Just’ al balcó de l’Ajuntament.

Pin It on Pinterest