Select Page

El grup de referència del folk gallec, Luar Na Lubre, presentarà el dissabte 17 de novembre a les 20:00h al Palau Altea, el seu últim treball musical dedicat a la Ribeira Sacra, gravació que va comptar amb destacats artistes com Víctor Manuel, la cantautora gallega Ses, la Coral de Ruada, Nani García, l’asturiana Marisa Vall Roso, Juan Antepazo de Aixtarot, Irma Macías Suárez i Brais Maceiras.

Durant gairebé dues hores d’actuació, el públic podrà gaudir de l’espectacle de folk i de la música amb arrels gallegues que oferirà la banda corunyesa que va captivar, el 1996, al propi Mike Oldfield, qui va incloure el tema ‘O són ​​do ar’, que va donar títol al primer disc del grup gallec, en el seu àlbum “Voyager” amb el qual va realitzar una de les gires internacional més importants de la seua trajectòria.

Les entrades per assistir a aquest concert es poden adquirir a http://www.palaudealtea.com/2018/09/luar-na-lubre.html, i a l’Ajuntament d’Altea, dimarts i dijous de 10h a 14 hores, a les taquilles del Palau Altea, Carrer Alcoi número 18, de 16:30 a 19:30hores i dues hores abans de l’inici del concert.

Luar Na Lubre, que en galego significa el ‘resplendor de la lluna en el lloc sagrat dels celtes’ es va fundar fa més de 30 anys a la Corunya amb la vocació de desenvolupar i donar a conèixer la música i la cultura gallega. El grup està format per Bieito Romero -gaites, acordió, viola de roda-, Irma Macías -veu-, Antía Ameixeira -violín-, Paxti Bermúdez -bodhran, tambor, djembé-, Pedro Valero -guitarra acústica-, Xavier Ferreiro -percussió llatina, efectes-, Xan Cerqueiro -flautas- i Brais Maceiras -acordeón-.

Un homenatge a la ‘Ribeira Sacra’

L’àlbum ‘Ribeira Sacra’ es va gravar, a l’octubre de 2017, al monestir de San Pedro de Rocas d’Orense, amb l’objectiu de destacar, a través de la música, el valor històric i etnogràfic d’aquest paratge natural, que aspira a ser proclamat Patrimoni de la Humanitat. Aquesta comarca gallega, regada pel riu Miño, també destaca pel paisatge de les seues vessants tenyides amb vinyes ancestrals que s’encarreguen de cura dels cellers de la Denominació d’Origen Ribeira Sacra.

Aquest treball és el resultat d’una tasca etnogràfica i de la recollida de sons de la naturalesa, que es barregen en 26 cançons amb els testimonis de vilatans, cançons amb lletres que narren la història de personatges històrics, com Romasanta, llegendes de la zona o textos en barallete, el llenguatge dels afiladors d’Ourense i el so del entroido o del Carnestoltes.

“Vam ser pels llogarets a parlar amb la gent, vam recollir el so del vent, carros, campanes, i també imatges de nevades, albes, de tal manera que en aquest treball es barregen la música amb l’ambient de la Ribeira Sacra”, va assenyalar el líder de la banda, Bieito Romero, que va destacar que aquest treball s’ha convertit en “una banda sonora humana i natural”.

Pin It on Pinterest