Select Page

La regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez, ha informat aquest matí que es va a realitzar un curs de defensa personal dirigit a dones, que tindrà lloc el diumenge 18 de novembre al Poliesportiu Municipal d’Altea, de 10:00 a 12:15 hores, amb motiu del 25 de novembre, dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona. Com ha explicat l’edil, “a més d’aprendre tècniques de defensa personal, es tracta d’un acte solidari amb un donatiu de 2 euros que anirà destinat a l’Associació de Dones amb Veu”.

El curs serà impartit per Tomás López, instructor de Krav Maga i expert en bullying, en el qual es treballaran diferents situacions en les quals puguen trobar-se les dones, com a agressions sexuals o escenes de violència de gènere, amb la finalitat de que puguen defensar-se.

Vicenta Pérez ha assenyalat que “amb aquesta activitat es pretén formar a les dones, que aprenguen a defensar-se i disposen de seguretat quan caminen pel carrer. Com sempre, esperem que aquest curs siga únicament preventiu, i que les tècniques apreses no hagen d’utilitzar-se”.

La modalitat de Krav Maga es va desenvolupar a Israel en els anys 40, i està dissenyada per a defensar-se d’agressions que puguen donar-se en la vida real. Tomás López ha destacat que “hui dia és bé aprendre tècniques de defensa, evitar i prevenir possibles agressions així com diferenciar persones conflictives d’unes altres. Amb aquest curs volem que les dones agafen autoconfiança i isquen preparades. Ho fem divertit i efectiu, aprenen conceptes i es van amb una base ferma i sòlida per a defensar-se”.

D’altra banda, Margarita Luján, Presidenta de l’Associació de Dones amb Veu, ha explicat que “és un curs molt interessant, perquè a través de senzills moviments s’aprenen tècniques amb les quals alliberar-se d’una persona que us vulga agredir”.

Aquest curs de defensa personal ho organitza la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea en col·laboració amb el Club de Krav Maga del gimnàs Fitness Corpore i l’Associació de Dones amb Veu. L’edil ha animat a totes les dones a participar i col·laborar en aquesta jornada, “és la primera vegada que es realitza a Altea, crec que és necessari que les dones anem formant-nos per a sentir-nos segures amb nosaltres mateixes i amb l’entorn que ens envolta”.

Pin It on Pinterest