Select Page

El director de l’Associació Ambient Europeu, Daniel Rolileri, ha estat a Altea impartint conferències als IES Altaia i Bellaguarda i de forma oberta a tot el públic a la Casa de Cultura; així ho ha donat a conèixer l’edil de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu.

Com ha explicat la responsable municipal, l’Associació Ambient Europeu (AAE) és una organització sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi ambient a través de projectes basats en la creació de consciència social sobre problemes ambientals i en la capacitat dels ciutadans per contribuir a la seua solució.

Per a Daniel Rollieri “no importa on visquem, en aquest planeta tots els éssers humans estan connectats amb l’oceà d’una manera o altra. Un oceà viu juga un paper críticament important en cada un de nosaltres. Els oceans són font d’incomptables llocs de treball, impulsen l’economia i la prosperitat; ens proveeixen menjar, oxigen i compostos per a fabricar medicines; regulen el clima, absorbeixen gran part de la pol·lució de l’aire i de l’aigua generada per les més de 7 mil milions de persones que habiten el planeta i brinden una gran varietat de serveis ambientals que encara no valorem prou. No obstant això -i malgrat els beneficis que els oceans ens proveen- com a societat global tirem pedres contra la nostra teulada destruint el sistema que dóna suport vital al nostre planeta”.

“La majoria de la gent reconeix com amenaces per a la salut del nostre planeta i el nostre benestar temes com la pol·lució de l’aire i de l’aigua, la desforestació, la pèrdua de biodiversitat i el canvi climàtic. Però l’impacte de la creixent quantitat de residus marins en els oceans del planeta ha estat ignorat per dècades. Encara avui la societat no considera aquest problema com una seriosa amenaça”; afegeix Rolileri, que puntualitza que “els residus provenen de diverses fonts i viatgen pel mar enormes distàncies empesos pel vent i els corrents. Una ampolla de plàstic recorre milers i milers de quilòmetres durant anys. El lentíssim procés de degradació dels residus llançats al mar -majorment de plàstic- i el constant increment de la quantitat d’escombraries que generem produeix un creixement gradual de deixalles acumulats en el mar i en les costes de tot el planeta”.

Per la seua banda, l’edil de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Beatriu Nomdedeu, ha agraït la presència de Daniel Rolileri a Altea i la implicació dels centres docents que han inclòs en les seues agendes aquestes xerrades que contribueixen a la conscienciació sobre la problemàtica que suposen les escombraries marines. Nomdedeu també ha tingut paraules d’agraïment per a les persones que han assistit a la conferència celebrada a la Casa de Cultura. “És un problema global que podem millorar amb les nostres accions individuals”. Ha conclòs Beatriu Nomdedeu.

Pin It on Pinterest