Select Page

Durant la conferència “Etiquetatge nutricional: sabem el que estem menjant?” Pertanyent al cicle Alimentació i Sostenibilitat de la regidoria d’Agricultura, celebrada divendres passat a la Casa de Cultura, la nutricionista i professora a la Universitat d’Alacant, Ana Zaragoza va abordar el coneixement sobre l’etiquetatge nutricional com a pilar fonamental per conèixer quin tipus d’aliment mengem.

Segons explicava Zaragoza, tot aliment processat requereix d’una manipulació prèvia on se li poden afegir o eliminar components, per això és important conèixer quins ingredients els composen i com poden afectar la nostra salut.

Ana Zaragoza transmetia la importància de conèixer els greixos, els sucres i els additius, entre d’altres components dels productes per tenir una alimentació saludable. La principal recomanació va ser “menjar més aliments i menys productes alimentaris, més naturals i menys processats. Una alimentació sostenible és una alimentació més equilibrada “.

Entre alguns trucs per llegir les etiquetes, Ana Zaragoza va aconsellar que s’ha de buscar el mínim possible de sucres afegits; veure els greixos que conté el producte perquè no és recomanable l’oli de palma o de coco o greixos trans; valorar el% de fibra, com més millor;

Cercar un baix % de sal; identificar conservants o potenciadors del sabor (E621), perquè quan menor siga la quantitat millor, i en ocasions casolà no és sinònim de saludable; entre altres recomanacions.

Finalment, Beatriu Nomdedeu, regidora d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient, agraïa l’interès mostrat per les persones que van assistir a la xerrada i recordava que la propera conferència tindrà lloc el 26 d’octubre a Altea la Vella per parlar de la “Alimentació i la felicitat “.

Pin It on Pinterest