Select Page

El vaixell hidrogràfic de l’Armada Espanyola “Malaespina” ha realitzat durant tota la setmana, a la Badia d’Altea, tasques d’actualització de la cartografia; així ho han donat a conèixer les edils de Turisme, Anna Alvado i Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, els qui es reunien dimarts passat, al Club Nàutic d’Altea, amb Gustavo A. Gutierrez de Rubalcava, comandant Naval d’Alacant; Gustavo Gómez-Pimpollo, comandant del vaixell hidrogràfic Malaspina; Jose Ramon Vell, director del Parc Natural de Serra Gelada; Daniel Gilabert, patró de l’embarcació de vigilància mediambiental de la badia d’Altea i Joaquim Such, gerent del Club Nàutic.

El “Malaspina” es troba efectuant l’actualització de la cartografia i les publicacions nàutiques de la costa de la província d’Alacant durant el present mes i el que ve.

“L’última actualització en aquesta zona es va realitzar l’any 1996 pel que és possible que les variacions que s’hagen fet al port, hagen modificat el terreny i per tant siga necessari modificar les dades cartogràfiques”, explicava Gomez-Pimpollo.

Per complir la seua missió, el vaixell disposa de sistemes acústics amb tecnologia multifeix i sonar d’escombrat lateral, amb els quals s’aconsegueix la cobertura total del fons marí, i s’obtenen models digitals del terreny en tres dimensions (3D).

El ‘Malaspina’ té la seua base en l’Arsenal de Cadis en les instal·lacions de la Carraca (San Fernando), i està enquadrat dins de la flotilla hidrogràfica depenent del Comandant Director de l’Institut Hidrogràfic de la Marina.

Aquesta activitat exclusiva de l’Armada és fonamental per a la nàutica esportiva. En aquest sentit es fa necessari destacar l’elaboració de cartes nàutiques en format esportiu que són essencials per als amants de la nàutica. Els treballs que efectua el vaixell en les aigües d’Altea van en benefici de la seguretat de tota la comunitat marítima i nàutica d’Altea.

“L’actualització de les cartes nàutiques en què s’inclou l’orografia marina i es marquen les praderies de posidònia i els bancs de sorra, entre molts altres aspectes, és important per al manteniment del medi marí i el Parc Natural de Serra Gelada del qual la nostra Badia forma part “, ha apuntat la responsable municipal de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu.

Pel que fa a un dels principals atractius turístics del nostre municipi, l’activitat nàutica, l’edil de Turisme, Anna Alvado ha assenyalat que “l’actualització de dades va permetre una millora en la pràctica de l’esport nàutic i la seguretat de les persones usuàries alhora que facilitarà compatibilitzar la pràctica amb el respecte al medi marí en pro de la sostenibilitat “.

Pin It on Pinterest