Select Page

Les famílies que vulguen acollir refugiats ucraïnesos ja poden sol·licitar-ho.

Les col·laboracions amb Ucraïna, davant la invasió russa que està patint, no deixen de succeir-se. Tantes són les accions solidàries de la població que diàriament se succeeixen i les qüestions que es plantegen, que des de l’Ajuntament es recorda a la població quins són els canals a través dels quals el ciutadà pot aportar, així com s’informa de com es ha de procedir si es vol ser família d’acollida en el moment que les administracions gestionen l’arribada de refugiats ucraïnesos fins a les nostres terres.

Fa uns dies l’Ajuntament d’Altea posava en marxa la campanya “Ajuda Urgent per a Ucraïna”, la finalitat de la qual és la recollida de medicaments per destinar-los a la població ucraïnesa que està patint les conseqüències del setge per part de Rússia. Una campanya que continua en marxa. Els detalls d’aquesta campanya de recollida de medicaments es poden conèixer punxant al següent enllaç: https://alteadigital.es/es/2022/03/03/el-ayuntamiento-de-altea-coordina-una-campana-de- recollida-de-medicaments-per-ucraïna/

Però a més a més de col·laborar en les diferents campanyes de recollida de material, es pot col·laborar assistint a la gala benèfica organitzada per l’Ajuntament i la Fundació Ithaca. Un esdeveniment que tindrà lloc el proper diumenge 20 de març a les 19h. Més detalls a https://alteadigital.es/es/2022/03/10/el-ayuntamiento-y-la-fundacion-ithaca-organizan-una-gala-solidaria-por-ucrania/

I si vols ser família d’acollida de les persones que per culpa de la guerra a Ucraïna han hagut d’abandonar casa seua i el seu país per salvar la vida, pots materialitzar la teua petició al teu desig a https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=sPLEJpzX2EibbGBSSkjxKItThbJ-qrhLggurdL73sqtUMjU4MUZGSFdGRjVQU1gzTENKNjNJRjNEUCQlQCN0PWcu

Per als dubtes el govern regional ha habilitat este enllaç https://gvaoberta.gva.es/va/ucrania

També l’Ajuntament, a través de la coordinació de les diferents àrees, anirà oferint tota la informació i ajuda al ciutadà. Per això s’ha obert un correu electrònic perquè la ciutadania amb dubtes puga demanar informació. El correu és infoucrania@altea.es

Les autoritats municipals recomanen només l’ús dels canals d’ajuda oficials de la Generalitat Valenciana o del Govern d’Espanya, en este darrer cas mitjançant https://www.inclusion.gob.es/es/ucrania/index.htm

L’Ajuntament insta a la col·laboració ciutadana i agraeix totes les mostres de solidaritat que els alteans i les alteanes estan realitzant diàriament.

Fa dues setmanes a Altea hi havia empadronats un total de 196 ciutadans procedents d’Ucraïna, però segons la informació aportada per la responsable de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, Maria A. Laviós, els darrers dies s’han incrementat notablement les peticions d’empadronament.

També des del departament municipal de Benestar Social, el seu regidor, Jose Luis León Gascón, ha revelat que s’està experimentant un increment de petició d’ajudes per part de famílies ucraïneses residents a Altea a les cases de les quals estan arribant familiars refugiats.

Pin It on Pinterest