Select Page

Dimecres passat, 12 de setembre, va tenir lloc el 5è Consell de Comerç i Turisme d’aquest any, com és habitual cada dos mesos, complint amb els objectius d’aquest òrgan consultiu, participatiu i assessor.

Representants de les associacions de comerciants, de constructors, de Veïns del Poble Antic, dels dos clubs nàutics (Altea i Campomanes), el president de la Confraria del Castell, representants dels grups polítics municipals, la tècnica de Comerç i la regidora de Comerç i Turisme, es van donar cita a la sala de reunions de l’Ajuntament d’Altea per a tractar els punts de l’ordre del dia.

La presidenta del Consell, Anna Alvado, va donar compte dels punts tractats en l’última reunió amb els comerciants, campanyes actuals i futures accions del Pla de Dinamització Comercial. Un dels temes rellevants de la reunió va ser la presentació del projecte “Compra amb Art” que es pretén realitzar des de novembre fins a març. Alvado matisava la importància de la implicació del sector comercial en aquestes iniciatives per aconseguir l’objectiu de visibilitzar la variada oferta comercial que tenim i posicionar a Altea com a municipi de compres.

En referència als mercats ambulants, la regidora va manifestar que al mes d’octubre ja estaran ubicats els nous llocs de productes ecològics i de proximitat al mercat de la fruita i verdura, concretament a la Plaça de la Creu. D’altra banda, se segueix treballant al costat de la PDM, Policia Local i els voluntaris mediambientals de l’associació De Amicitia per evitar la dispersió dels residus que genera el mercat de la roba.

En el cinquè punt de l’ordre del dia, es va triar, per unanimitat, a l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Altea, ALCEA, com a representant del Consell de Comerç i Turisme, en el recentment creat Consell de Participació Ciutadana. I a l’entitat del Club Nàutic d’Altea, com a suplent.

A petició de l’Associació de Veïns del Poble Antic, es va introduir un nou punt en l’ordre del dia on se sol·licitava la convocatòria urgent de la Taula de Treball de l’Ocupació de la Via Pública. La presidenta del Consell va prendre nota de la seua petició per traslladar-la a l’alcalde, president de la Mesa.

Pel que fa als assumptes a tractar de l’àrea de Turisme, el president de la Confraria del Castell de l’Olla, José Pérez Gorgoll, va fer una valoració de l’esdeveniment, manifestant la seua satisfacció per l’exitosa realització del mateix, destacant que aquest any vam poder gaudir de un dels millors castells pirotècnics que s’han llançat en aquests 32 anys. La presidenta ha apuntat que es realitzarà una reunió entre Confraria i Turisme en el moment es tinguen tots els informes sol·licitats als departaments implicats en la realització del Castell de l’Olla, per poder fer una valoració exhaustiva de l’esdeveniment, amb la finalitat de millorar en aquelles qüestions que siga necessari. Com sempre, es va agrair la professionalitat i bon fer de totes les persones que treballen en pro del Castell de l’Olla i aconsegueixen que, any rere any, transcorrega amb èxit i sense incidents de rellevància.

A continuació, es va comentar el servei que ofereix el tren turístic, informant que han estat aproximadament 3.000 persones les que han gaudit d’aquest servei en el mes d’agost.

La presidenta també va informar que s’han aconseguit tres subvencions de Turisme de la Generalitat que es van presentar a principis d’any; una per a visites guiades a càrrec de guies oficials i professionals, una altra pel Castell de l’Olla i una tercera per a l’adequació, millora i ampliació de la xarxa de senders de la Serra Bèrnia.

Alvado va aprofitar per presentar l’últim dels projectes subvencionats, Senders de la Serra Bèrnia. Aquest projecte, a més de realitzar la millora dels senders existents PR-CV7 i PR-CV 436, també planteja l’execució d’un ramal que comunicarà els dos senders, aconseguint millorar la comunicació entre les principals rutes de la serra i ampliar les alternatives per al usuari, creant un sender circular.

Per finalitzar es va valorar la campanya estival, coincidint majoritàriament en què a Altea hi ha hagut una gran assistència de turistes, sobretot a l’agost, reflectint-se de manera significativa en el sector d’allotjament i comercial, sobretot el de la restauració. La presidenta ha matisat que Altea ha estat l’únic municipi de la Costa Blanca que no només no ha baixat en les xifres d’ocupació, sinó que ha pujat (97,9%) respecte a la ja magnífica xifra d’ocupació de l’any anterior (94%).

Pin It on Pinterest