Select Page

La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, ha informat que hui divendres, han començat els treballs de demolició del conjunt de cases situades a l’altura del Carreró de l’Almadrava.

Segons explica l’edil, “l’Ajuntament està realitzant esta actuació de manera subsidiària, davant de la situació de ruïna imminent declarada pels tècnics municipals”. Això ocorria després que el passat divendres 17 es desprenguera part d’un voladís de la façana que dóna al Passeig de Sant Pere. Arran d’això, Orozco ha explicat que “també s’ha obert paral·lelament un expedient per determinar el possible incompliment de l’empresa propietària del seu deure de conservació.”

La responsable d’Urbanisme recorda que la situació d’este conjunt, amb façanes a Carrer la Mar, Sant Pere i Almadrava, part del qual està protegit pel Catàleg de Bens, “sempre ens ha preocupat moltíssim. Si no s’ha actuat abans és perquè hi havia un procediment judicial obert i una sol·licitud d’intervenció per part de la propietat. No obstant això, fa uns mesos vam donar per desistida eixa sol·licitud ja que els responsables estaven allargant el procediment de manera injustificada i no van arribar a subsanar les deficiències que des d’Urbanisme els marcàvem”.

Orozco ha destacat que “d’avant d’eixa innacció per part de qui té la responsabilitat de mantindre els immobles en les condicions adequades, l’Ajuntament ha d’actuar per garantir la seguretat. Tenim una partida pressupostària destinada a aquest tipus d’actuacions subsidiàries en les quals s’actua per part de l’administració i després es passa el cost de l’actuació als responsables, com serà el cas”.

Pel que fa a la protecció de part del conjunt, la regidora d’Urbanisme explica que “en un primer moment s’exigia una intervenció que mantinguera els elements protegits, però com que no s’ha actuat durant molts anys, ara mateix hem passat a una situació de ruïna imminent que ho fa impossible. No obstant això, s’ha datat l’edificació per tal que es puga procedir a la fidel reconstrucció de les façanes protegides en el moment que s’execute algun projecte en eixe espai”.

L’edil d’Urbanisme lamenta que s’haja hagut d’arribar a este extrem i que “els temps judicials i administratius no ens hagen permés donar abans una solució a un espai que es troba en primera línia, un dels llocs més transitats del nostre poble”. Afortunadament, continua, “en una setmana el solar quedarà en condicions adequades des del punt de vista de la imatge i la seguretat”. Està previst que els treballs de demolició amb maquinària s’allarguen de dilluns a dimecres per a, posteriorment, procedir a l’adequació i tancament de la parcel·la.

Pin It on Pinterest