Select Page

Diego Martínez, regidor de Benestar Social, ha informat de la posada en marxa del projecte de les Targetes Socials; un acord solidari a través de l’entitat bancària Caixabank que, com ha explicat l’edil, “tenen com a objectiu dotar d’un instrument nou als ajuts econòmics per a aliments, productes higiènics i farmacèutics. Instrument dirigit als possibles usuaris del departament de Serveis Socials “.

Com el mateix regidor apunta, “la finalitat d’aquestes targetes és garantir l’accés a una alimentació en les més òptimes condicions, a més de productes farmacèutics, amb el que pretenem millorar la gestió local d’ajudes als col·lectius més vulnerables, així com garantir els drets bàsics a través del foment de l’autonomia de les persones “.

Martínez ha afegit que “era necessari posar en pràctica un projecte com aquest, ja que fins ara els usuaris utilitzaven uns vals de copra. Com a regidor tinc el ple convenciment que aquest fet s’havia de canviar, pensant sempre en el benestar de les persones que es puguen veure afectades “.

Aquestes targetes, com continua indicant l’edil de Benestar Social, “es lliuraran a través dels Serveis Socials amb un import ja acordat en el pla d’intervenció i aquestos enviaran telemàticament a Caixabank la quantitat assignada a cada usuari”.

“Les targetes es poden utilitzar només en els establiments d’alimentació que comptin amb el codi CNAE (Codi Nacional d’Activitat Econòmica) d’alimentació, però que pot ser ampliat a l’àmbit farmacèutic, òptic o per a l’adquisició de material escolar, ja que no podrà treure diners amb elles, sinó només pagar en els establiments indicats “. Ha puntualitzat Diego Martínez.

Tal com avançava el regidor de Benestar Social “des d’aquest departament pretenem que aquestes ajudes arriben a tots els que ho necessiten, però sempre de manera digna sense la necessitat que siga visible perquè així quede a la confidencialitat i anonimat dels propis usuaris” :

Finalment, Diego Martínez ha volgut remarcar que “el principal objectiu d’aquest projecte, en el qual s’està treballant des de fa diversos mesos i que per fi es posa en marxa, és dignificar la situació personal per la qual travessen els usuaris a l’hora d’accedir i retirar els productes bàsics necessaris “.

Pin It on Pinterest