Select Page

Des de dimarts passat totes les persones que ho desitgen poden recórrer el municipi en tren, ja que la regidoria de Turisme ha posat en marxa, de nou, el servei de tren turístic.

Com ha informat la regidora de Turisme, Anna Alvado, “després de l’èxit obtingut pel tren turístic a l’autorització temporal que es va concedir a l’estiu de 2017, des del departament hem decidit licitar la contractació de l’explotació del tren turístic mitjançant un procediment obert, per un termini de 4 anys ”. “Aquesta activitat va rebre una molt bona acollida per part de turistes i ciutadania en general, de manera que, després de aprovació al Consell de Turisme i Comerç, es va decidir implementar el servei amb caràcter regular”, ha afegit l’edil.

Alvado lamenta que “el servei del tren turístic no s’haja pogut iniciar fins a mitjans d’estiu, tot i estar l’expedient preparat pel Departament de Turisme amb data 4 d’abril. Aquest retard s’ha produït per circumstàncies alienes a la Regidoria de Turisme “.

L’activitat tindrà servei durant tot l’any, modificant lleugerament el recorregut a l’hivern. Durant l’estiu continua amb el recorregut per alguns dels punts d’interès més propers a la platja i el poble antic, passant per la zona de l’Església de Sant Francesc, Poble Antic, Port d’Altea, Platja de Cap Blanc i Tourist Info Altea, entre d’altres, establint les parades prop de les zones d’aparcament d’Altea. Els dimarts també tindrà parada als mercats ambulants del municipi.

Per Alvado “el tren turístic ajuda a millorar l’accessibilitat des del nucli urbà i front litoral fins al poble antic d’Altea, contribuint així a millorar els criteris d’accessibilitat universal en l’oferta del nostre destí turístic, tant per a la gent gran com les de mobilitat reduïda. Així mateix, es pretén disminuir la densitat d’aparcament de vehicles al poble antic contribuint a una gestió més sostenible del trànsit i aparcament a la localitat “.

Durant els mesos d’hivern i temporada baixa es modificarà el traçat, donant-li més importància a la zona comercial. L’edil manifestava que “el tren turístic a més de ser un atractiu en els mesos de temporada alta, contribueix a desestacionalitzar el turisme a la temporada baixa, per aquest motiu, hem decidit canviar l’itinerari a l’hivern i que incloga diferents zones comercials”.

El tren turístic presta els seus serveis de dilluns a diumenge. L’activitat comença a les 10:00h a la Carretera de l’Albir, davant del Restaurant Samoa i finalitza a les 13:50h al Port, després d’haver recorregut 8 parades més de forma contínua. El tren reprèn el servei a les 17:00h sense interrupció fins a les 01:50h.

Per a més informació es pot visitar la pàgina web oficial www.alteatrenetturistic.com

Tren turistic Altea

Pin It on Pinterest