Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través de l’Oficina de Projectes Europeus, Euroaltea, posava en marxa, el passat mes de febrer, tres beques de mobilitat europea amb l’objectiu de proporcionar als beneficiaris una experiència laboral i donar-los l’oportunitat d’ampliar i millorar seus coneixements en llengua estrangera. Els beneficiaris d’aquestes beques han resultat ser, Patricia Franco, llicenciada en Belles Arts; Mar Pérez, llicenciada en Ciències Polítiques i Vicent Gomis, arquitecte tècnic; qui realitzaran dos mesos de pràctiques formatives en empreses de Belfast, Regne Unit.

“Des que es va obrir l’oficina de Projectes Europeus, fa tot just un any, estem treballant en diferents vessants i aquesta és una d’elles. La de possibilitar als joves que adquireixin experiència en altres països i milloren el seu nivell d’anglès, per facilitar-los així la seua incorporació al mercat laboral”; declara l’edil d’Ocupació Diego Zaragozí, en el transcurs de la recepció que l’alcalde ha fet als becats, prèvia a la seua partida a Belfast.

Zaragozí ha apuntat que es tracta de “tres beques sufragades íntegrament per l’Ajuntament d’Altea, que inclouen el desplaçament, l’allotjament i una manutenció mínima”.

“La qualitat del nostre poble depèn de la qualitat de la nostra joventut i tot el que ens aporten redundarà en augmentar el nivell de la nostra societat”, comenta el responsable municipal d’Hisenda, Pere Lloret, qui s’ha compromès a analitzar els resultats d’aquesta primera experiència i “si funciona s’ampliarà el pressupost per a l’any que ve i hi haurà més gent en aquestes condicions”.

Per la seua banda, l’alcalde, Jaume Llinares, que ha conversat amb els becats abans del seu viatge a Belfast, ha destacat que “està molt bé que des de l’Ajuntament es posen en marxa idees i projectes que us puguen obrir les portes, però el important és que vosaltres feu valer l’esforç. L’ajuda de l’Ajuntament no valdrà de res si no li traieu partit. Les propostes de treball que teniu són molt interessants per portar el que es fa en el món en la vostra àrea “.

“Des de l’Ajuntament continuarem posant esforç perquè s’apliquen aquestes beques i que cada vegada siga més fàcil a la gent jove gaudir d’un aprenentatge amb el suport dels organismes”; ha matisat Jaume Llinares, que ha desitjat als becats que gaudisquen i aprenguen molt durant aquests dos mesos a Belfast i a la tornada parlen de la seua experiència per posar en marxa més projectes d’aquest tipus.

Els guanyadors d’aquestes tres beques, Patricia Franco, Mar Pérez i Vicent Gomis, treballaran en un taller de gravat, un institut de recerca lligat a la universitat i un estudi d’arquitectura, respectivament, han agraït a l’Ajuntament aquesta oportunitat, que han qualificat de “interessant” tant per aprendre aspectes de les seues pròpies àrees com per millorar el seu nivell d’anglès.

Finalment, la tècnica del departament de Projectes Europeus, Paloma Verdú, recordava que el projecte neix amb l’objectiu de facilitar l’accés laboral dels nostres joves.

“En resposta al nostre objectiu vam veure que calia plantejar un programa global que posés a l’abast dels joves programes d’ocupació i activitats formatives necessàries per a la seua inserció laboral i aquestes beques són uns d’aquests recursos que s’inclouen en la iniciativa de mobilitat Europea Fomentant l’Ocupació “. Ha puntualitzat Paloma Verdú.

Pin It on Pinterest