Select Page

Del 30 de juny al 2 de setembre a la plaça de l’Església d’Altea

 Un any més i ja en van 35, la Mostra d’Artesania oferirà, durant l’estiu a la Plaça de l’Església, els productes artesanals més singulars i de qualitat que a dia de hui es poden trobar en el món de la manufactura. La Mostra estarà oberta del 30 de juny al 2 de setembre, així ho han donat a conèixer el regidor de Cultura, Diego Zaragozí, la regidora de Comerç i Turisme, Anna Alvado i la presidenta d’UNART, Marta Williams.

“Fa 35 anys va néixer al Poble Antic d’Altea aquesta Mostra d’Artesania que donava a la zona un punt de distinció ja en aquell moment, i oferia una activitat comercial que el poble no tenia”; ha recordat l’edil de Cultura, Diego Zaragozí, que ha assenyalat que “hui el Poble Antic té una activitat comercial molt gran però, afortunadament, tant a l’estiu com per Setmana Santa, un grup d’artesans, uns alteans, altres establerts a Altea i els que vénen de fora a participar, segueixen donant aquest punt de qualitat que no s’ofereix en altres municipis”.

Diego Zaragozí ha agraït a UNART, Unió d’Artesans d’Altea, l’esforç que fa any rere any per mantenir la Mostra i ha apuntat que “per ser aquest un any especial, l’Ajuntament també ha tingut una especial col·laboració amb la cita, com per exemple l’edició de cartelleria i bosses commemoratives de l’aniversari i també s’ha elevat la quantia econòmica destinada als premis”.

En representació d’UNART, Marta Williams ha manifestat, “a Altea tenim la sort de comptar amb el suport de l’Ajuntament, en altres llocs d’Espanya no succeeix així i nosaltres com a associació tenim prou treball voluntari cada any amb la preparació de la Mostra i és molt positiva la col·laboració existent entre Associació i Ajuntament”.

Williams ha agraït el suport consistorial i ha avançat que com cada any la Mostra oferirà música i tallers artesanals els dimecres.

Marta Williams, una de les artesanes establertes a Altea i present a la Mostra des de molts anys pel seu bon fer a la joieria, ha qualificat a la Mostra d’Artesania com un exemple d’exclusivitat en els dissenys, qualitat en els materials i alt grau de manipulació artesanal.

Per la seua banda, l’edil de Comerç i Turisme, Anna Alvado, ha comentat que “la Mostra d’Artesania és una de les icones de les nits d’estiu a Altea, que al costat de Balconades i Fira del Xicotet Format enriqueixen encara més l’atractiu el Poble Antic durant els mesos de juliol, agost i part de setembre”.

Alvado ha revelat que els premis han ascendit a 1.000 € en el cas del premi a la peça única i 500 € al millor estand.

“Des del departament de Turisme considerem interessant perllongar la Mostra fins a finals de setembre. El perfil de turista que ens visita en aquest mes és diferent i els artesans també ho saben i els interessa. Per tant, treballarem en aquest sentit”. Ha afegit Anna Alvado, qui ha conclòs ressaltant que “moltes publicacions es fan ressò al llarg de tot l’any de la Mostra d’Artesania d’Altea com una exposició d’artesania de qualitat que juntament a l’entorn en què està ubicada crea un conjunt idíl·lic per gaudir de les nits d’estiu”.

Pin It on Pinterest