Select Page

La regidora de Turisme, Anna Alvado informa que l’Ajuntament d’Altea  licitarà la contractació de l’explotació del tren turístic mitjançant un procediment obert. “Després de l’èxit obtingut pel tren turístic a l’autorització temporal que es va concedir a l’estiu de 2017, des del Departament hem decidit licitar aquest servei per un termini de 4 anys ”, assenyalava l’edil. Alvado afegia que ”aquesta activitat va rebre una molt bona acollida per part de turistes i ciutadania en general, de manera que, després de aprovació al Consell de Turisme i Comerç, s’ha decidit implementar el servei amb caràcter regular “.

L’activitat tindrà servei durant tot l’any, modificant lleugerament el recorregut a l’hivern. Durant l’estiu continuarà amb el recorregut per les zones de platja i del nucli antic establint les parades prop de les àrees d’aparcament d’Altea. D’aquesta manera es pretén disminuir la densitat d’aparcament de vehicles al nucli antic contribuint a una gestió més sostenible del trànsit i aparcament a la localitat.

Durant els mesos d’hivern i temporada baixa es modificarà el traçat passant per la zona comercial, concretament per l’avinguda Jaume I. A més, tal com es va realitzar l’any anterior, els dimarts també tindrà una parada als mercats ambulants (tant el de la roba, com de la fruita i la verdura).

La Regidora manifestava que “el tren turístic a més de ser un atractiu en els mesos de temporada alta, contribueix a desestacionalitzar el turisme a la temporada baixa, per aquest motiu, hem decidit canviar l’itinerari a l’hivern i que incloga diferents zones comercials”.

Alvado explicava que “el tren turístic ajuda a millorar l’accessibilitat des del nucli urbà i front litoral fins al poble antic d’Altea, contribuint així a millorar els criteris d’accessibilitat universal en l’oferta del nostre destí turístic, tant per a la gent major com les de mobilitat reduïda”.

Pin It on Pinterest