Select Page

L’edil d’Educació, Vicenta Pérez, ha anunciat la signatura del conveni de col·laboració entre el Centre de Formació de Persones Adultes (FPA) d’Altea i la Conselleria d’Educació, tal i com es va aprovar per unanimitat en l’anterior sessió plenària.

Vicenta Pérez avançava que “és el segon any que s’acorda este conveni pel qual rebrem fins a 138.000€ de Conselleria que aniran destinats a este apartat educatiu. Per segon any consecutiu, Conselleria reconeix en aquest conveni denominat “singular” que Altea ha de tindre una escola d’adults”.

Com la pròpia regidora informava ‘’el conveni s’ha d’aprovar anualment en el ple i este reconeixement de Conselleria garanteix, no solament el bon treball que des de la FPA s’està fent, sinó que avala que des de l’àrea d’Educació la formació d’adults compleix un paper fonamental. El fet que Conselleria propose este conveni i atorgue un reconeixement significa que es compleix amb totes les exigències que ens marquen i que el propi conveni comporta”.

La regidora d’Educació ha volgut ressaltar el bon funcionament del Centre de Formació de Persones Adultes “perquè suposa que totes les persones majors de 16 anys que no hagen acabat la seua formació bàsica o que pretenguen millorar el domini del valencià o castellà, es poden matricular en la FPA per a completar la seua formació”.

A més, l’edil de l’àrea detallava que “en la FPA es poden cursar els estudis de Formació Bàsica en els nivells d’alfabetització, neolectors i educació de base al igual que els nivells 1 i 2 del Grau d’Ensenyança Secundària, preparar-se per a la prova d’accés a Cicles Formatius Superiors o preparar-se per als exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià i les ja mencionades llengües del castellà o valencià. Enguany també s’han realitzat cursos d’anglès i d’informàtica. Per la qual cosa és necessari prestar-li una especial atenció i ressaltar la seua importància”.

 

Pin It on Pinterest