Select Page

El proper dijous dia 17 de maig al Centre Cultura d’Altea la Vella a les 19:00h, s’oferirà un taller d’elaboració de licors i infusions tradicionals. Una activitat organitzada per la Universitat d’Alacant i la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca d’Altea.

El professor Antoni Belda Antolí, serà l’encarregat de la realització d’aquest taller, eminentment pràctic. Es farà un recorregut per la cultura popular valenciana, que fa referència a les plantes emprades en l’elaboració de begudes tradicionals, ressaltant les seues propietats medicinals i comestibles.

“Hi ha una àmplia varietat de licors com són: l’herbero, la sàlvia, el timonet, el cantueso, el cafè licor, l’absenta, el licor de llima, el licor de mandarina, el patxaran o la mistela, que s’elaboren a la nostra terra i cal preservar com a bé immaterial i poder transmetre a les noves generacions. Es tracta d’una informació privilegiada que cal conservar, perquè els nostres avantpassats van trigar segles a perfilar les seues receptes i que molt fàcilment cauran en l’oblit si no parem atenció en elles “. Ha apuntat l’edil de Medi Ambient, Beatriu Nomdedéu, que ha afegit que “cada assistent podrà degustar aquestes begudes i elaborar la seua pròpia”.

Pin It on Pinterest