Select Page

Esta es la segona sessió que es realitza en pocs dies per tal d’obir el debat amb els representants dels diferents col·lectius que hi participen.

La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, va convocar el passat dilluns una nova sessió del Consell Local d’Urbanisme per tal de donar a conèixer els canvis i avanços que ha fet l’equip de govern respecte del Pla General.

Seguint el calendari programat per exposar públicament la proposta de Pla abans del mes d’agost, Orozco explicava que “hem acabat de tancar certes qüestions que quedaven obertes després que el document remés la legislatura anterior rebera informes negatius. Estos informes corresponen a qüestions tan transcendentals com el creixement o la mobilitat i, ara mateix, estem encara pendents de rebre’n algun de manera oficial. Per poder contestar les al·legacions adequadament, cal tindre tots els informes i haver tancat totes les propostes”.

Així, la regidora ha convocat de nou el Consell -que ja s’ha reunit en dotze ocasions en esta legislatura- per aprofundir en els canvis que des de l’equip de govern han proposat i informar dels resultats de les converses que es mantenen amb Conselleria. En este sentit, un dels temes que va ocupar la major part de la sessió va ser el de la mobilitat. La responsable d’Urbanisme avançava que “pensem que hem arribat a un bon enteniment amb la Conselleria respecte del tema de la mobilitat, un dels què més ens preocupava perquè partíem de zero i havíem de donar resposta a l’informe negatiu per no haver planificat la xarxa viària en consonància amb els desenvolupaments proposats”.

Imma Orozco explica que “la setmana passada vam poder exposar al Subdirector General i als tècnics de Mobilitat la nostra aposta per complir amb l’exigència de planificar una ronda interior urbana. Ambdós administracions hem coincidit en què, adequadament justificades, les idees que ha plasmat este equip de govern  poden ser suficients per completar eixa exigència”. Això ha sigut possible, segons explica, “gràcies al treball que hem fet per definir tres qüestions fonamentals: la connexió amb Altea la Vella, que en l’anterior proposta era inexistent i continuava condemnada a comunicar-se a través de la N332, la modificació de l’accés sud de manera que donarà viabilitat tant al sector ExpoAltea com a la necessitat de connectar amb l’AP-7 i amb la resta de la Comarca i, per últim, a què hem redefinit el traçat de la ronda sud per fer-lo menys agressiu i més viable”.

D’esta manera, conclou, “si justifiquem adequadament esta proposta, haurem salvat un dels entrebancs més complicats per avançar en l’aprovació del Pla General”.

Pin It on Pinterest