Select Page

La iniciativa ha estat organitzada per Creu Roja i les àrees municipals d’Educació, Benestar Social i Ocupació

A primera hora del matí d’hui donava inici el curs d’ajudant de cuina que imparteix la Creu Roja a l’Aula Municipal de Cuina amb l’objecte de formar persones desocupades o persones que mai hagen treballat com a ajudants de cuina. A la inauguració del curs, en el qual participen 21 alumnes, han assistit Inmaculada Martínez, directora tècnica local de l’Assemblea Creu Roja Altea, Vicenta Pérez, regidor d’Educació i Diego Martínez, regidora de Benestar Social.

Com ha detallat Immaculada Martínez, el curs d’operacions bàsiques en cuina se celebra des d’hui fins al proper 14 de juny a l’Aula Municipal de Cuina i consta de 215 hores lectives, 155 teòriques i 60 pràctiques, realitzant- se aquestes últimes en locals d’hostaleria del municipi.

“El curs compta amb les col·laboracions de les regidories d’Educació, Benestar Social i Ocupació, així com la de l’Associació d’Hostalers d’Altea, Hospal, a més del finançament principal de Bankia”; ha assenyalat la directora tècnica del curs.

“Finalment comptem amb 21 alumnes, s’han cobert bé les places però no tots els interessats han pogut  inscriure per diferents motius i esperem que el curs siga un èxit i que estiguem brindant noves oportunitats perquè gent que ho té més complicat a l’hora d’entrar en el mercat laboral i que finalment aconseguim un alt grau d’inserció dels alumnes “. Ha conclòs Inmaculada Martínez.

Com a responsable d’Educació i també de l’Aula de Cuina, Vicenta Pérez ha afirmat que “el fet que es puga utilitzar l’Aula de Cuina Municipal per a impartir cursos com aquest és tota una satisfacció perquè estem donant una nova opció al municipi”.

Pérez ha destacat la importància que té que  Hospal s’implique en la recerca de restaurants en els quals els alumnes puguen desenvolupar les pràctiques, de manera que s’han mantingut reunions amb Hospal a la fi de coordinar l’activitat. “Això garanteix un contacte entre alumnes i empresaris que puguen contractar-se”;  ha afegit l’edil d’Educació.

Vicenta Pérez ha agraït a Creu Roja el que haja comptat amb l’Ajuntament per posar en marxa aquest curs i ha desitjat als alumnes que vegen complertes les seues expectatives.

Per la seua banda, l’edil de Benestar Social, Diego Matínez, explicava que “des que Creu Roja ens va fer la proposta, no vam duptar ni un segon a acceptar perquè sabem com treballa Creu Roja i basant-nos en experiències anteriors d’altres cursos com el de cambrera de pis o el de caixer/a, ens vam posar en marxa per preparar aquest curs i buscar una sortida a gent que està desocupada; formar-los i oferir-los l’oportunitat que facen pràctiques i que puguen trobar treballs “.

Finalment, l’edil d’Ocupació, Diego Zaragozí, que per motius d’agenda no ha pogut assistir a la inauguració, declarava que “és important ajudar i afavorir a les persones que no troben feina. Amb aquest curs se’ls brinda l’oportunitat de formar-se perquè puguen trobar-la i si la meitat dels assistents arriben a trobar feina haurà valgut la pena “.

Pin It on Pinterest