Select Page

La Regidoria de Turisme dóna a conèixer les xifres d’ocupació i atencions en els primers mesos de l’any

Segons dades facilitades pels establiments d’allotjament locals i per HOSBEC, l’ocupació a Altea als mesos de gener i febrer ha estat del 55%. Aquesta dada confirma la bona trajectòria seguida per aquest sector en els últims anys, augmentat 22 punts al gener i 8 al febrer respecte a l’any 2017.

La regidora de Turisme, Anna Alvado, ha manifestat que “aquestes xifres són molt bones si es tracta dels mesos més difícils de l’hivern, i indiquen que estem aconseguint el nostre objectiu d’augmentar l’ocupació en mesos fora de temporada alta, amb l’objectiu desestacionalitzar el turisme “.

A la Tourist Info, han atès un total de 1605 persones al gener i 1761 al febrer, superant en més del doble, la dada del mateix període de 2016, 800 al gener i 810 al febrer.

Alvado ha volgut destacar un “dada importantíssima i és que el major augment s’ha produït en turistes estrangers, atenent a un 73’21% al gener i 80% al febrer, respecte a un 26’79% i 20% de nacionals respectivament. Les procedències més destacades a nivell internacional, han estat els turistes procedents del Regne Unit, amb un 33,48% del total de turistes atesos, seguits pels turistes procedents d’Holanda, Bèlgica i Noruega. A nivell nacional destaquen els de la Comunitat Valenciana, amb un 6,68% sobre el total de turistes atesos, seguida de Madrid, Catalunya i País Basc”.

“Quant a la informació sol·licitada per les persones que ens visiten, destaquen les rutes de senderisme, demanant sobretot els plànols de les rutes Camins d’Altea i les rutes per la Serra Bèrnia, la informació local, amb gran acceptació de les 4 rutes senyalitzades pel nucli urbà, els horaris i tipus de mitjans de transport, així com informació de les excursions que poden realitzar durant la seua estada a la Costa Blanca “. Ha explicat la responsable municipal de Turisme. Qui ha afegit que “aquestes dades s’han vist reflectits en les visites guiades gratuïtes que s’han realitzat aquest hivern a Altea, sent el visitant estranger el més participatiu en algunes d’elles”.

Alvado ha conclòs assenyalant que “aquests mesos són complicats perquè Altea no ofereix tota l’oferta, comercial, gastronòmica i hotelera que posseeix, ja que molts establiments estan tancats, sobretot al poble antic, tot i així les dades són molt satisfactoris i esperançadors. Seguirem treballant perquè a aquests establiments els resulte interessant obrir les portes i poder oferir l’encant d’Altea durant la major part de l’any “.

 

Pin It on Pinterest