Select Page

La iniciativa ha estat organitzada per Creu Roja i les àrees municipals d’Ocupació, Educació i Benestar Social

El 16 d’abril començarà el curs d’ajudant de cuina que impartirà Creu Roja a l’aula municipal de cuina amb l’objecte de formar persones desocupades o persones que mai hagen treballat com a ajudants de cuina. És un curs de 215 hores lectives en què s’aborda el contingut teòric i les pràctiques es realitzaran en locals d’hostaleria del municipi; així ho han donat a conèixer l’edil d’Educació, Vicenta Pérez; el regidor d’Ocupació, Diego Zaragozí i el de Benestar Social, Diego Martínez; a més de les responsables de Creu Roja Altea Inma Martínez i Mònica Salmerón, directora de Creu Roja i Tècnica d’Ocupació de l’ONG, respectivament.

“Quan vam començar la marxa de l’aula municipal de cuina vam creure que com més s’utilitzés millor i ja pensem en la possibilitat d’albergar cursos de formació que permeteren la inserció laboral de les persones. Cursos com el que ara va a impartir Creu Roja d’ajudant de Cuina”; ha explicat Vicenta Pérez, responsable de l’aula. Pérez ha expressat el desig que “esperem que la gent que realitze el curs puga trobar feina després”.

L’edil d’Educació ha agraït a HOSPAL, l’Associació Hostelera d’Altea, el que s’haja ofert per coordinar les pràctiques en els establiments alteans.

Com edil responsable d’Ocupació, Diego Zaragozí ha fet públic que “el 60% de les persones que l’any passat van assistir al curs de formació impartit per Creu Roja per cambrera o cambrer de pis va obtenir treball”. “Són cursos de formació per a persones en risc d’exclusió i als quals els és difícil entrar al mercat laboral”; ha afegit Zaragozí.

El regidor d’Ocupació ha apuntat que “es tracta d’un curs més car que el de cambrera de pis i per això ens hem unit diverses regidories perquè es puga dur a terme. Si la meitat de les persones que vagen al curs, arriben a trobar feina haurà valgut la pena! Ha declarat Zaragozí.

Per la seua banda, el responsable de Benestar Social, àrea de la qual depèn el conveni de col·laboració amb Creu Roja, ha expressat satisfacció davant el fet que Altea acullga una iniciativa formativa i laboral d’aquest tipus, gràcies a la Creu Roja.

Diego Martínez ha informat que serà la Creu Roja la que seleccione el perfil de les persones que participaran. “Tinc total confiança en que el curs es va a impartir bé i va tenir acceptació”; ha conclòs l’edil.

La directora de Creu Roja Altea, Inma Martínez, ha donat les gràcies a les tres regidories implicades en la iniciativa, “perquè gràcies al fet que ens hem posat d’acord tots és possible que es realitze el curs”.

Martínez ha apuntat que “des de fa alguns anys, La Creu Roja ha apostat pel desenvolupament d’un Pla d’Ocupació. Pla des del qual s’organitzen cursos com aquest d’ajudant de cuina “.

Quant als detalls del curs, Mónica Salmerón ha indicat que hi haurà contingut teòric i pràctic específic de la matèria, però també es donaran coneixements d’anglès i xarxes socials “perquè entre els objectius del curs està el facilitar la recerca de feina”.

El curs començarà el 16 d’abril i el 3 de abril és la data màxima per apuntar-se al mateix i per poder inscriure s’han de complir dos requisits: estar inscrit en el SERVEF com a cercador d’ocupació i no haver treballat mai com a ajudant de cuina.

Els dies 27 de març i 3 de abril es faran unes jornades informatives a la sede de Creu Rotja.

L’horari del curs serà de 9:30 a 14:30h de dilluns a divendres i la quota màxima d’alumnes és de 22. Les pràctiques no laborals en establiments de la localitat es duran a terme durant les dues últimes setmanes de maig i en total seran 30 hores de pràctiques.

Qualsevol persona que desitge inscriures o empresa que s’ofereixca com a seu de les pràctiques, haurà de realitzar la seua petició a la seu local de Creu Roja Altea, c / Concell nº6. Telf / 965.843.183.

Pin It on Pinterest