Select Page

La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, anuncia que la Conselleria ha sol·licitat autorització per intervindre en este bé de rellevància local

La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, ha explicat que ha tingut entrada a l’Ajuntament la sol·licitud formulada per part de la Direcció General de Patrimoni, depenent de la Conselleria d’Educació i Cultura, per intervindre en la Casa Gadea

Esta sol·licitud s’emmarca en les negociacions que s’havien encetat entre ambdues administracions a principis de legislatura per tal de materialitzar la col·laboració de la Conselleria en el projecte cultural alteà.

Com recordaran, la Casa Gadea és la seu de la Càtedra Enric Valor de la UA i l’Anetta Nicoli de la UMH i des de la regidoria de Cultura s’està impulsant el seu ús com a espai referent de l’activitat cultural en la nostra comunitat en col·laboració amb altres institucions públiques.

Imma Orozco explica que “conscients del mal estat en què es trobava Gadea, vam encarregar als tècnics municipals una memòria que avaluara la situació. Amb eixe document en la mà vam plantejar la necessitat d’intervindre en este bé de rellevància local que ha estat tancat durant molt de temps i que ha patit un deteriorament molt visible per la falta de manteniment”.

Així, des de l’Ajuntament vam contractar la redacció del projecte de la que serà la I fase del projecte de rehabilitació de la Casa Gadea per “solucionar les qüestions més urgents com ara les goteres de la coberta, l’estat de la bòveda de vidre -que té filtracions- o el de les finestres”. Eixe projecte ha sigut supervisat pels tècnics del Servei de Promoció Cultural i Suport Tècnic de la Conselleria i té un cost total d’execució de 204.000 euros que assumirà íntegrament la Conselleria.

Una volta definides les actuacions, la Conselleria ha sol·licitat la pertinent autorització a l’Ajuntament que li permetrà iniciar el posterior procediment de licitació de les obres, que previsiblement estarà acabat en el mes d’abril. Per tant, explica la regidora, “si tot va bé, després d’això s’iniciarien les obres i el pròxim curs Gadea podria ser utilitzada a ple rendiment”.

Per a Orozco “el fet que ens hagen sol·licitat autorització implica que la Conselleria preveu esta inversió de més de 200.000 euros a càrrec dels pressupostos de l’any 2018 de la Generalitat Valenciana i eixa és una notícia magnífica per al poble d’Altea. Este equip de govern ha apostat fort per la cultura i per la recuperació del patrimoni i en este projecte es conjuguen ambdues coses”.

La regidora d’Urbanisme ha volgut destacar que “el treball no dóna els seus fruits d’un dia per a l’altre però esta és la mostra que la discreció i la constància amb què treballem l’equip de govern va donant-los. Sense projectes concrets no es pot optar a subvencions o inversions supramunicipals i per això cal fer un esforç econòmic per tenir-los preparats i aprofitar les oportunitats per materialitzar-los com, afortunadament, hem aconseguit en este cas”.

Pin It on Pinterest