Select Page

Sessió molt interessant i productiva, amb un ordre del dia intens i una participació massiva dels membres del Consell. Aproximadament unes 20 persones entre representants d’associacions locals, empreses privades, tècniques municipals, representants polítics i professionals del sector, van voler participar ahir, en l’última de les sessions previstes per aquest any.

La presidenta del Consell, Anna Alvado, manifestava la seua satisfacció en comprovar el bon funcionament que està tenint aquest òrgan de participació tan important que té poc més d’un any de vida. “La nostra insistència en convidar a la ciutadania a participar, està tenint efecte i el resultat salta a la vista, cada vegada són més les empreses i associacions que sol·liciten formar part del Consell i això és una notícia formidable per al bon funcionament del mateix”.

Entre altres temes, Alvado va avançar algunes de les accions que figuren en l’esborrany del resultat del Pla de Dinamització Comercial que s’ha estat realitzant a Altea en els últims mesos i va informar als assistents que la presentació oficial del Full de Ruta d’aquest pla, tindrà lloc el proper dia 30 de Novembre a les 20:00 hores al Centre Social, a falta de confirmació.

La Tècnica de Comerç, Natalia Mateo, va informar als assistents de les jornades comercials que s’estan realitzant i les que es van a realitzar de cara a Nadal, Ruta de la Tapa “Fruits de la Tardor”, Black Friday, Mercat de Nadal, activitats campanya Nadal 2017, entre altres. La Regidora de Comerç, manifestava que “les accions comercials que es realitzaran han estat consensuades amb els comerciants i amb l’associació Alcea, en l’última reunió celebrada amb el sector i en aquest sentit estem treballant”

Les jornades gastronòmiques que es realitzaran en el 2018 també es consensuaran, en una reunió prevista amb el sector, el proper dia 23 de Novembre a les 10:00 hores a la Casa de Cultura.

Pel que fa al 5è punt de l’ordre del dia, on es va tractar la modificació de la Taula de la OVP, es va donar complida compte de l’acord plenari adoptat el passat 28 de Setembre, on es va acordar modificar la Taula de treball de l’OVP, nomenant President de la mateixa a l’alcalde, Jaume Llinares, ampliar les i els membres de la Taula amb tècnics d’altres departaments i autoritzar el dret de vot als representants polítics. Es van produir les votacions amb normalitat, aprovant tots els punts. Alvado mostrava la seua satisfacció pel treball realitzat fins ara a la Mesa i afegia “que amb les noves incorporacions ens assegurem que l’elaboració de l’ordenança estarà consensuada al màxim per tots els departaments possibles i tots els sectors implicats”.

En el punt de l’ordenança del mercat ambulant, es va acordar amb els venedors presents a la reunió, membres de l’Associació per un Comerç Ambulant Digne, realitzar una reunió específica sobre aquest tema que se celebrarà el proper dia 28 de Novembre a les 17:30 hores i podrà assistir totes i tots els venedors que ho considerin així com les i els integrants del Consell.

Entre d’altres temes d’interès, es va informar sobre la situació actual de l’aplicació de la taxa turística, no estant previst que s’apliqui en breu. La Regidora de Turisme va aprofitar per informar sobre la reunió realitzada amb el sector d’allotjaments i va mostrar el fullet específic d’allotjaments que s’ha realitzat per a promocionar a Altea a les fires. Alvado comentava que des del departament de Turisme es volen realitzar fullets de tots els atractius que tenim a Altea, l’any passat es van dur a fires el de gastronomia i el cultural del 4t centenari i aquest any hem afegit el dels sectors d’allotjament i el nàutic “.

També es va parlar de l’èxit que ha tingut el servei del “Trenet Turístic” aquest estiu, informant que s’està treballant en el Plec de Condicions per treure el concurs com més aviat millor, de cara a que s’inicie de nou el servei per Setmana Santa. Alvado comentava que “aquest projecte impulsat per la Regidoria de Turisme ha estat tot un èxit i després de valorar amb els diferents departaments i escoltar les valoracions dels usuaris a través de la Tourist Info, hem decidit licitar el servei perquè estiga funcionant la major part de l’any “.

Un altre dels esdeveniments importants que tindrà lloc en breu a Altea, serà la I Fira d’Esdeveniments BBC, organitzada pels comerciants del sector d’esdeveniments alteà i amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç. Aquesta fira tindrà lloc el primer cap de setmana de desembre a La Campaneta.

Per finalitzar la Tècnica de Turisme, Ana Pérez va informar de l’adhesió del Codi Ètic del Turisme Valencià per part de l’Ajuntament d’Altea i que va ser ratificat en l’últim ple de l’Ajuntament, així com de l’assistència a la fira de turisme de Londres, World Travel Market i de la feina realitzada a la mateixa.

Pin It on Pinterest