Select Page

Segons dades facilitades pels establiments d’allotjament locals i per HOSBEC, l’ocupació a Altea al mes de Setembre ha arribat a un 90,05%. Aquesta dada confirma la bona trajectòria seguida per aquest sector en els tres últims anys, sent les dades de 2015 i 2016, al mateix període, d’un 83,80% i un 88,80%, respectivament. la Regidora manifestava que “aquestes xifres indiquen que estem aconseguint el nostre objectiu d’augmentar l’ocupació en mesos fora de temporada alta, desestacionalitzar el turisme. Considerem que Setembre és un dels millors mesos per gaudir d’Altea i el seu entorn, pel seu clima, els seus festes, poca massificació,.. i és important que continuem mantenint aquestes dades i aquest perfil de visitant ”

Tant l’Oficina de Turisme com el punt d’informació situat a la Plaça de l’Església, el qual va estar obert fins al 17 de setembre, han atès un total de 3967 persones, superant en gairebé un 10% la dada del mateix període de 2016. En el punt d’informació van ser ateses 702 persones i a l’Oficina de Turisme un total de 3265 persones.

El 42,22% de les consultes han estat realitzades per turistes nacionals procedents principalment de la Comunitat Valenciana, Madrid, Castella La Manxa i País Basc, i el 57,78% restants han estat realitzades per turistes internacionals procedents principalment del Regne Unit, França, Alemanya i Bèlgica.

El perfil dels turistes més representatiu en aquesta època, és el de parelles joves i de mitjana edat, sense xiquets, així com grups de majors de 55 anys. Alvado valorava aquestes dades de manera molt positiva, “anem pel bon camí per aconseguir el perfil de turista que volem per al nostre municipi, com així evidència una de les dades més importants, l’augment de turistes internacionals. Comença a donar els seus fruits el que Altea estiga present en moltes de les fires internacionals que es realitzen a Europa de la mà de l’Agència Valenciana del Turisme, així com del Patronat Costa Blanca. Al no ser possible assistir presencialment a la majoria de fires, aprofitem totes les oportunitats que se’ns ofereix tant de Generalitat, com de Diputació per enviar material promocional i així tenir com més visibilitat a Europa, millor”.

La informació més sol•licitada ha estat la relativa a la informació local, seguida de transports, festes, rutes-senderisme, serveis, gastronomia i mercadillos.

Les visites guiades gratuïtes s’han prolongat fins al 10 de setembre. Dels tres tipus de visites guiades programades, s’han realitzat una visita guiada a Altea la Vella, dues visites al Casc Antic i dues visites pel Camí Reial, amb un total de 58 assistents.

Foto: Marixa para Visit Altea

Pin It on Pinterest