Select Page

El passat 4 d’octubre tenia lloc a la Biblioteca de la Casa de Cultura d’Altea una nova Jornada de Participació Ciutadana amb motiu de l’elaboració de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat d’Altea 2023.

L’objecte d’aquestes jornades ha estat recollir els suggeriments, els projectes, les inquietuds i la visió dels ciutadans sobre els reptes i problemes a què s’enfronta aquest desenvolupament urbà que es pretén projectar. La gestió forestal, les actuacions al front litoral, l’accessibilitat i connexió entre la primera línia i el casc antic, la manca de zones verdes urbanes, la gestió dels residus … van ser alguns dels temes recurrents que van fer la seua aparició en les intervencions dels assistents.

Amb aquesta estratègia, l’Ajuntament d’Altea assumeix com a propis els principis i els objectius mediambientals, socials, tecnològics i d’eficiència energètica marcats per la Unió Europea per a la consecució d’un desenvolupament urbà sostenible i integrat. Per això, la implementació d’aquesta estratègia aspira a ser finançada mitjançant Fons Europeus (Fons FEDER), gestionats pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. Les aportacions recollides en les jornades de Participació Ciutadana formaran part del document final de l’estratègia, que opta a consecució d’aquest finançament europeu que pot aconseguir en el cas d’Altea, un màxim de 5 milions d’Euros.

Però la possibilitat de participació no s’esgota en aquestes jornades. Els alteans i alteanes poden continuar participant activament a través de l’enquesta situada al web www.alteaparticipa.es on poden seguir opinant i donant el seu vot a les actuacions que vulguin incorporar al seu municipi.

 

 

Pin It on Pinterest